Hundarnas näring för Cushings sjukdom

December 25Cushings sjukdom är ett tillstånd som drabbar hundar över 6 års ålder. Det inträffar när det finns ett överskott av kortisol produceras av hundens binjurarna eller hypofys. Cushings sjukdom kan orsaka en rad symtom som veterinärer känner igen. Obehandlad Cushings sjukdom kan förkorta din hunds liv. Tillsammans med lämplig medicinering, kan god näring bidra till att minska symptomen, öka livskvaliteten och utöka antalet år din hund bor.

Vad är Cushings sjukdom?

Cushings sjukdom uppstår när binjurarna överproducera mängden av kortisol kroppen behöver. Detta resulterar i en pott-bellied utseende, ökad vattenförbrukning, ökad urinering, flämtande, hudproblem, förändringar hår och övergripande letargi. Utan lämplig behandling, kan det leda till högt blodtryck, kronisk hjärtsjukdom och diabetes i ditt husdjur. Cushings sjukdom diagnostiseras genom laboratorietester som mäter kortisol produktion efter injektion av ACTH och dexametason. Tumörer på binjurarna och hypofys kan ses på röntgen och CT tester.

Behandling av Cushings sjukdom

Tre olika läkemedel används för att behandla Cushings sjukdom. Lysodren (mitotan) används för att undertrycka överproduktion av hormonet. Läkemedlet ges varje vecka och måste övervakas noga med blodprover. Anipryl (deprenyl) är också föreskrivs för Cushings sjukdom som har sitt ursprung i hypofysen. Det minskar några av symptomen av Cushings och kan vara till hjälp för att öka hundens aktivitetsnivå. Vetoryl är den senaste läkemedlet som godkänts för användning mot Cushings sjukdom. Dessa läkemedel hjälper till att korrigera orsaken till Cushings sjukdom, men kan ha biverkningar som illamående, kräkningar och letargi. Det är viktigt att din hund får en hälsosam kost för att behålla sin immunförsvar.

Närings Stöd för Cushings sjukdom

Det finns ingen specifik kommersiell hundmat som rekommenderas för hundar med Cushings sjukdom. Hill I / d kost ibland rekommenderas för detta tillstånd. I allmänhet kommer en proteinrik diet för energi bidra till att bekämpa de slöa symptomen på sjukdomen. Dieten bör också vara låg i fiber och lågt i puriner, en organisk bas ämne i DNA som finns i många livsmedel. Vatten bör inte begränsas för hundar med Cushings sjukdom

Raw Foods Diet för Cushings sjukdom

Vissa veterinärer avråder någon typ av kommersiellt beredda livsmedel och i stället rekommenderar en raw food diet för hundar med Cushings sjukdom. En rå kost är rik på animaliskt protein och grönsaker och kan justeras för att vara låg i kolhydrater för att förhindra Cushing hundar från att sätta på övervikt. Kalium-rika livsmedel såsom bönor, broccoli och potatis rekommenderas. Ett antal raw food kost är tillgängliga, men det är alltid en bra idé att rådgöra med din veterinär om den bästa kosten för din storlek och hundras.

Kosttillskott för Cushings sjukdom

Vitamin C, vitamin E och selen föreslås kompletterar för hundar som har Cushings sjukdom, eftersom de är antioxidanter som är kända för att vara användbara för att stödja immunsystemet hos hundar. Rådgör med din veterinär innan de ger några tillägg.


Relaterade artiklar