Hur man använder käglor för dagis matematik spel

May 23

Hur man använder käglor för dagis matematik spel


Kindergarten matematik innebär lärande siffror, former, mönster, nummersekvenser, addition och subtraktion. Dessa grundläggande matematiska lärdomar kan lätt göras till roliga aktiviteter. Skittles är färgglada, små och kan lätt räknas. Därför är en favorit prop i grundutbildning matematik klasser. För att göra varje dagis nivå matte aktivitet roligare, helt enkelt ge eleverna Skittles att räkna med. Det är bättre för studenterna än att använda sina fingrar på grund av färgdifferentieringen och det faktum att de kan räkna till större antal än 10.

Instruktioner

• Spela "Gissa Rainbow" spelet. Fyll fyra tydliga burkar med varierande mängder av 20, 30, 40 och den fjärde vara ett räknat mängd någonstans från 20 till 40. Etikett de tre första glasen. Be eleverna att närma sig burkarna och sedan gissa det exakta beloppet för den fjärde burken. Sedan räkna Skittles tillsammans med barnen. Detta kommer att hjälpa barn lära sig skillnaden mellan olika mängder av ett objekt.

• Ta en påse med Skittles har eleverna sortera enskilda verk av färger. Tillsammans med eleverna, räkna alla färggrupper. Be eleverna att räkna ut: vilken färg har den mest? Det minsta? Finns det några färger som har samma belopp?

• Be eleverna att skapa mönster och former med de enskilda kägel bitar. Utmana dem att göra flera konstruktioner med hjälp av samma uppsättning av färger.

• Ge varje elev 20 Skittles och ge dem dessutom och / eller subtraktion problem att slutföra. Uppmuntra eleverna att använda Skittles att räkna slutföra ekvationer. Det kommer att hjälpa eleverna förstå begreppet bättre och snabbare.


Relaterade artiklar