Hushållsprodukter som du kan använda för att bli av med apelsin rötter

March 16

Hushållsprodukter som du kan använda för att bli av med apelsin rötter


Det kan vara mycket smärtsamt att finna att ditt hår färgämne har misslyckats och du är kvar med orange rötter, men det finns sätt att hjälpa tämja dina flätor användande produkter som vanligen finns i hemmet. Det bör dock noteras att det enda säkra sättet att utrota orange toner från dåligt blekt hår är genom att besöka din frisör.

Orsaker

Det finns två huvudorsaker av orange rötter som inträffar efter ett färgämne appliceras på håret. Den första är när en hår blekning eller blekmedel har använts till brunt hår, med avsikt att lyfta färgen blonda, och det är inte tillräckligt stark för att lätta håret tillräckligt. Den andra är när en naturligt blont eller vitt hår personen har tillämpat en brun färgämne med röda toner till hår och det har inte absorberas tillräckligt eller lämnats kvar på tillräckligt länge. Eftersom det är mindre skadligt för håret mörkare den från sin naturliga färg än det är att bleka färgen ut, är det normalt tillräckligt i den andra omständigheten att tillämpa en ytterligare hår färgämne eller toner som har aska bruna toner för att kyla de röda toner och mörkare håret. De oturen att ha orangefärgade rötter på grund av den första omständighet bör läsa på.

Honung

Var beredd på att vara i under lång tid med denna lösning. Ta lika delar honung och balsam och tillämpa den på din Orange rötter. Lämna det på hela dagen och sedan tvätta ut innan sängen. Fördelen med denna lösning är att den inte orsakar någon ytterligare skada på håret och kan faktiskt vara lugnande för en öm hårbotten. Nackdelen är att även om det kommer att fortsätta att något lätta ditt hår, kan det dröja innan det har lättat den orange nog för dig att känna dig säker att gå ut.

Toning schampo

Även toning schampo inte finns runt de flesta hushåll, skulle det vara meningsfullt att köpa och hålla en flaska i om du regelbundet har håret färgat. L'Oreal producera en produkt som kallas "L'Oreal Professionnel Serie Expert Silver Shampoo" som du kan använda när du tvättar att tona ner gula och orange nyanser i håret. Andra företag som producerar silver schampo inkluderar Matrix, Pro: Voke och Clynol.

Fruktig blandning

Få en sprayflaska och göra en blandning med hjälp av rabarber och ren citronsaft. Mixa rabarber och använda saften att lägga till citronsaft och vatten i en mängd av 1/3 vardera. Spraya blandningen på dina rötter och låt stå i en halvtimme medan du är ute i solen (eller längre om det finns ingen sol). Det är bäst att testa denna blandning i förväg för att se hur mycket det ljusare håret, även om detta kan vara svårt med orange hår rötter, så håll ett öga på det hela.


Relaterade artiklar