Hur declutter och organisera ditt hem utan pengar

September 19

Hur declutter och organisera ditt hem utan pengar


Det har sagts en rörig hem motsvarar en rörig sinne. Så inte bara kommer decluttering hjälpa till att organisera ditt hushåll, kan det hjälpa dig att tänka klarare och må bättre. Ta bort objekt som du inte längre behöver eller användning frigör utrymme och tar för att ett hushåll. Du behöver inte spendera mer på organisationens produkter att declutter ditt hem.

Instruktioner

• Sortera genom kläder i din garderob och kasta något du inte har använt på ett år. Ha en stapel för kläder går till välgörenhet och en annan för gamla kläder att använda som trasor eller kasta bort. Titta igenom byrålådor och slänga ut gamla strumpor, underkläder och slang.

• Kasta gamla kryddor och utgångna burkar av mat från ditt skafferi. Rengör köksskåp och kasta bort eller donera köksredskap, tallrikar och dryck glasögon som du inte använder.

• Kasta bort gammal färg och andra objekt som ackumuleras i tvättstugan. Gå igenom din linneskåp och kasta gamla handdukar eller ark, eller använda dem för trasor. Se över dina travar av böcker, gamla DVD och CD-skivor och donera dem du inte använder till ditt lokala bibliotek eller goodwill.

• Gå till din lokala mataffär och fråga om de kommer att ge dig små och medelstora lådor som du kan använda för förvaring. De flesta livsmedel kasta rutorna mat kommer in. Fyll rutorna med objekt som du inte kan leva utan, men inte vill röran hemmet. Förvara rutorna på vinden, källaren eller garaget. Håll skokartonger att lagra mindre, ömtåliga material och lagra dem under sängen eller på hyllor i garderoben. Förvara säsongsartiklar i plast blixtlås förvaringspåsar som lakan eller filtar kommer in.

• Rengör skåpen enligt ditt badrum eller diskbänk. Kasta ut nästan tomma flaskor av renare och gamla svampar. Titta i medicinskåpet och kasta mediciner som har passerat utgångsdatum. Rengör din make-up låda och kasta bort gamla mascara och ögonmakeup som kan hysa bakterier och orsaka ögoninfektion.


Relaterade artiklar