Hur man bygger en bil med hjälp av en Mousetrap för att göra det Flytta

June 15

Hur man bygger en bil med hjälp av en Mousetrap för att göra det Flytta


Projekt som kräver att du bygga en råttfälla bil är en stapelvara i grundläggande fysik och teknik klasser. Den musfälla fungerar som en enkel motor, som kommer att vända axeln och driva bilen. Vissa komplicerade mousetrap bilar innebär användning av många musfällor, extra remskivor och specialiserade hjul, men om ditt mål är att bara göra en arbetsmodell, är det bäst att ignorera de mer komplicerade alternativ.

Instruktioner

• Placera den stora råttfälla framför dig så att metall käken inte är inställd och ligger på vänster sida av råttfälla. I syfte att göra en råttfälla bil, den vänstra sidan av råttfälla, där käken är för närvarande vilande, är framsidan av råttfälla. Den högra sidan, där käken kommer att placeras när råttfälla är inställd, är baksidan av råttfälla.

• Skruva två ögon hakar fast i frontpanelen på råttfälla så att de sticker ut på framsidan. Borra hål om du behöver ett hål för att komma igång. Krokarna skall vara så nära kanterna av råttfälla som möjligt. Skruva två ögon krokar i baksidan också. Se till att när du slutar skruva krokarna i, ögon rada upp, eftersom du kommer att behöva trä axeln genom dem.

• Sätt i metallstänger genom ögat krokar, en framför råttfälla och en bakom. Försäkra dig om att stavarna är ännu, då skruva bultarna på stavarna. Sluta skruva bultarna strax innan du når ögat krokar. Bultarna är där för att förhindra att axlarna från att flytta på sin plats.

• Klistra hjulen på änden av axlarna. Du kan använda modell bil hjul, gör ditt eget från trä, eller ens använda CD-skivor. Använd så mycket lim så att hjulen sitter fast ordentligt på axeln.

• Knyt ena änden av snöret till mitten av metallfälla käken. Du kan limma detta på plats om du behöver. Bind den andra änden till axeln längst bort från käken. Det bör finnas bredvid ingen slack i raden vid denna tid. Det är viktigt att råttfälla inte är inställd på att gå ut ännu.

• Ställ in råttfälla och vrid hjulen där strängen är att avveckla strängen. Du bör vara att vrida hjulen från råttfälla att linda strängen i rätt riktning.


Relaterade artiklar