En lista över full sol perenna blommor i zon 4

July 13

En lista över full sol perenna blommor i zon 4


Vintertemperaturer kan nå minus 20 till minus 30F i US Department of Agriculture Plant Hardiness zon 4. Medan regionens kalla vintrar inte tillåter vissa växter att växa, många full sol perenna blommande växter övervintra väl. När du planerar din zon 4 perenn trädgård, anser växter som blommar vid olika tider på året och växter som växer till olika höjder. Det kommer att säkerställa året intresse för din trädgård.

Tidiga Mamelucker

Tulpaner är en favorit för många trädgårdsmästare och ofta används för snittblommor. De är också full-sön perenner. En av de första blommorna på våren i zon 4 samt andra zoner, de finns i många färger, från vitt till gult till rött. Växterna når höjder som sträcker sig från 6 till 24 inches. Andra fjäder blommande perenner inkluderar flox, iris, påsklilja och vintergröna.

SommarblommorPelargoner är buskiga perenner som generellt växer 1 till 2 fot i höjd och blommar på sommaren. Vissa sorter har varit kända för att växa upp till 4 fot lång. Pelargoner älskar full sol och finns i färger från vitt till mörkrött. Dessa perenner kan tas inomhus för zon 4 vintrar och kan frodas som krukväxter. Brudslöja, astilbe, nejlika och prästkragar är andra exempel på full sol perenner som blommar på sommaren.

Hösten Blommor

Som full solen förhållanden sommaren avta och hösten anländer, löv börjar ändra färg och kallt väder börjar flytta in i zon 4. Många blommande perenner, dock bara börjat blomma. Sedum är en lågväxande perenn som är utmärkt för marktäcke. Denna suckulent växt har grön silver blad och ett överflöd av rosa blommor. Krysantemum, aster och prydnadsgräs blommar i början av zonen 4 vintern.

Vinter Intresse

En lista över full sol perenna blommor i zon 4


Medan de flesta växter inte blomma på vintern, är det möjligt att skapa vintern intresse i zon 4 perenn trädgård. Prydnadsgräs är full sol växter som lägger rörelse och höjd till någon trädgård. Eftersom de kan blommar på hösten, den långa, lummiga fjäderdräkt och långa blomstjälkarna ger kontinuerlig rörelse under vintermånaderna.


Relaterade artiklar