Hur man odlar Essiac Örter

February 20

Hur man odlar Essiac Örter


Essiac är en världsberömd örtblandning tros stödja immunsystemet, förebygga sjukdom och bota sjukdomar. Essiac introducerades till den kanadensiska allmänheten på 1920-talet av sjuksköterskan Rene Caisse (essiac är Caisse stavat baklänges). Receptet sägs härstamma från traditionella infödda kanadensiska Ojibwa medicin. Caisse ursprungliga essiac formel består av fyra fabriker: kardborre rot, Slippery Elm inre bark, får Sorrel och indiska Rabarber Root. Alla fyra fabriker anpassa sig till trädgårdar, är lätta att så och kräver ett minimum av skötsel för att växa.

Instruktioner

• Växande kardborre rot: Normalt växer i det vilda, stora kardborre (Arctium lappa) är en tvåårig växt i Asteraceae familjen. Kardborre gillar humusrika jord och växer bra i full sol till halvskugga. Sugga kardborre frön på våren i rader två fötterna isär; groning sker i fyra till sju dagar. Efter plantor har vuxit några inches, tunna till tre inches isär för att möjliggöra god rotutveckling. Roten är redo att skörda tre till fyra månader senare, något senare och roten är för fiber för konsumtion. Vissa sorter av kardborre rot kan växa till fyra fot lång.

• Växande Slippery Elm: Slippery Elm (Ulmus fulva) är en tålig träd som kan komma från utsäde. Den Slippery Elm föredrar fuktig jord och full sol. Fröna mognar från april till juni och sprids med vinden. Plantera frön snart efter att de släpps eftersom de bryts ned snabbt. Fröna gror våren därpå. Det tar minst tio år för Slippery Elm trädet för att nå rätt bark-skörd ålder.

• Växande Får Sorrel: Får Sorrel (Rumex acetosella), en flerårig ört, föredrar betesmarker och vägkanter till odlade fält. Får ängssyra gillar sandig, grusiga och låg fertilitet jordar. Som sådan, är det lätt från utsäde i hemmet trädgården. Plantera Sorrel frön i våren omkring 15 till 18 inches isär. Bladen är redo för skörd i mitten till slutet av sommaren. Får Ängssyra är tvåbyggare, vilket innebär han- och hondelar finns på separata växter.

• växande indiska Rabarber Root: Indian Rabarber Root (Rheum officinale) har odlats i tusentals år för sina läkande egenskaper. Native till Kina och Tibet, är indiska Rabarber en tålig perenn i samband med sorrel familjen. Rabarber kan odlas från frö helt enkelt. Sugga rabarber frön i rader i början av våren. Indiska Rabarber behöver full sol och väldränerad jord.


Relaterade artiklar