Hur man skriver ett manus till en 30-sekunders radioreklam

May 1

Hur man skriver ett manus till en 30-sekunders radioreklam


Hej du! Vill du upptäcka otroligt enkla hemligheten att skriva ett manus för en 30-sekunders radioreklam? Va ?! Du frågar mig: "Varför skulle jag vilja skriva effektiva skript för 30-sekunders radioinslag?" Många anser 30 sekunders radioinslag bröd och smör av radioreklam. De flesta radio annonser spela i 30 sekunder. Längre annonser förlorar lyssnarens uppmärksamhet (eller låta henne byta ratten). Kortare annonser har inte tid att utföra något annat än märkes-erkännande. Om du kan skriva ett effektivt manus till en 30-sekunders radioreklam kommer annonsörer, producenter och företag kommer knackar på din kreativa dörren. Läs den här artikeln och du kommer att avslöja bedrägligt enkel och populär metod för att skriva framgångsrika 30-sekunders radioreklam skript. Vad är det? Enkelt, berätta bara en berättelse på 23 sekunder. Här är hur.

Instruktioner

• Hur lång är en 30-sekunders manus till en radioannons? Introt till denna artikel lyder under 30 sekunder i "radio tala." Tänk på en 30-sekunders radioannons som två segment. Det första segmentet betonar produktegenskaper, och det andra segmentet stänger annons med din slogan. Det första segmentet innehåller tre akter: dilemmat, smärtan och lösningen. Men först måste du matcha din produkt fördel med en kunds dilemma.

• I lagen jag måste du omedelbart fånga lyssnarens uppmärksamhet genom kraftfullt bokstavering av ett problem som han behöver för att lösa just nu. Det kan vara i form av en fråga som den första raden i detta stycke. Om din radio annons inte omedelbart ingriper örat, vänder lyssnaren till en annan radiostation. I vår intro, presenterar vi dilemmat med en öppning retas och en underförstådd problem (läsaren inte vet hur man skriver manus till en 30-sekunders radioreklam).

• I Akt II, måste du använda Pain att förstärka behovet av att lösa dilemmat. I ovanstående intro, vi förstärker öppningen med omvänd psykologi (smärtan av förnekelse), bevisar vikten av 30-sekunders spots och slutar med en annan locka lockelse --- tjäna massor av pengar! När du förstärka kan du lyssnaren att motivera tillfälliga chock när han hörde den första raden.

• I lag III, du ger lösningen och nådigt bota lyssnarens smärta genom att lösa den ursprungliga dilemmat med en uppmaning till handling. Introt slutar med att be läsaren att läsa den här artikeln för att få svar på "hur man skriver ett manus till en 30-sekunders radioreklam."

• När du är klar med din tre akter historien om det första segmentet, bifoga din 7-andra tagline och viola! du precis avslutat ditt manus för en 30-sekunders radioreklam. Det finns ingen tagline i introt, men det finns andra källor för att hitta hur man skriver ett manus till en radio tagline.

• Upprepa vid behov för antalet 30-sekunders spots i din radio marknadsföringskampanj rotation. Var noga med att betona olika förmåner i rotation om du presenterar samma produkt. Om du är att främja olika produkter, visar hur samma fördelar kan uppnås på olika sätt.


Relaterade artiklar