Craft idéer för barn med autism

August 28

Craft idéer för barn med autism


Barn med autism har ofta sensoriska känsliga och motorisk funktion svårigheter som kan göra vissa hantverksprojekt svårt för dem att göra. Båda dessa saker måste tas hänsyn till när de fattar beslut om projekt för dem. Att göra hantverk projekt med barn med autism kan ha en terapeutisk effekt och kommer att lära dem bättre motorstyrning och samtidigt ge dem sensorisk stimulering.

Visuell

Många barn med autism älskar synintryck och kan tillbringa timmar stirrar på något de finner fascinerande. Hitta tyger med olika färger, texturer och mönster och skär dem i slumpmässiga remsor eller form. Hjälp barnet att montera tyget till en bit vanligt tyg (helst vit eller annat icke störande färg) med en limpistol. Om barnet är händiga nog kan du kanske att låta dem limma eller sy det på sig själva. Du kan använda den här processen för att göra en väggbonad, eller om du sy och avsluta kanterna på lämpligt sätt, kan du även använda det som en kudde eller filt.

Taktil

Många autistiska barn är känsliga för hur det känns, som kan föranleda en extrem reaktion hos vissa. Hjälp barnet lära sig att hantera sin känslighet och bredda parametrarna för vad som är acceptabelt för de taktila sinnen med roliga crafting projekt. Du kan använda lera för att göra alla de typiska barndom projekt som ormar och skålar samt mer komplexa arbete. Den stora sak att vara medveten om är att motoriken av barn med autism kan varieras eller ojämn. Tillhandahålla ett antal olika leror med olika texturer varierande från mjukt och svårt att väta, klibbiga och sliskig. Börja med texturer barnet är mest bekväm med och långsamt införa andra leror.

Gustatory

Många barn med autism kommer att äta bara ett begränsat utbud av livsmedel. Att dem i köket kan göra dem mer villiga att experimentera med smaker, texturer och färger. Använd några grundläggande recept såsom sockerkakor, plan cheesecake, smörgåsar, eller en familj måltid häftklammer. Erbjuda barnet en mängd olika kryddor, grönsaker, frukt, mat färgämnen och smakämnen till att de kan göra sina egna hopkok. Låt dem sätta vad ätbara sak som de vill ha i en liten, del storlek potten, så att de kan smaka. Tänk på att en del barn med autism är känsliga för karamellfärg så du kanske vill ersätta dem med ljusa blommor eller växter som rosor som blöder färg.


Relaterade artiklar