Hur kan man förhindra Slime i en plaskdamm

July 9

Hur kan man förhindra Slime i en plaskdamm


Slime i en plaskdamm är inte bara ful, det kan vara farligt. Detta slem - som är typiskt alger - är halt, och kan orsaka halk- och fallolyckor som ledde till personskador. Dessutom, plaskdammar är en grogrund för bakterier som kan orsaka ett lager av slem att fästa sig på botten och sidor av en liten pool. Eftersom plaskdammar är små och innehåller inget annat än en behållare för att hålla vattnet, som handlar med slem kräver endast ett fåtal gemensamma punkter.

Instruktioner

• Tippa plaskdamm över och låt vattnet rinna ut ur poolen. Se till att du flyttar plaskdamm till ett område där du inte bryr dig om det smutsiga vattnet mättar marken.

• Skölj insidan av plaskdamm med en vattenslang. Använd trycket från vattenslangen för att få bort slemmet från sidorna och botten av den lilla poolen.

• Fyll en 5-liters hink med vatten. Tillsätt 1 kopp syre blekmedel eller 1 kopp borax till skopan. Rör om pulver och vatten med en sked tills det är upplöst.

• Fukta en mjuk borste skurborste i blandningen och börja skura insidan av plaskdamm. Skrubba alla delar av plaskdamm - inte bara områden med slem - grundligt med borste och blandningen.

• Skölj plaskdamm ren med en vattenslang. Förhindra slem från att återvända genom att tömma poolen när den inte används och rengöring en gång i veckan.


Relaterade artiklar