Hur man skriver ett skript i Proper Manus Format

August 26Har du en bra idé för en film? Du måste veta hur man skriver ett manus i rätt manus format. Inte bara kommer du att vara på det första steget att föreviga din fantastisk historia idé på papper, kommer du också ha möjlighet att eventuellt sälja din manus till ett filmproduktionsbolag. Du kan köpa programvara eller ladda ner den gratis, vilket kommer att bidra till att strukturera ditt manus och göra det lättare för dig att följa reglerna för branschstandard.

Instruktioner

• Läs några filmmanus av dina favoritfilmer så att du kan bekanta dig med rätt manus format. Detta kommer att utsätta dig för de strukturer och tekniker som används av manusförfattare inom filmindustrin.

• Typ och skriva ut manus på standard vitt papper. Använd alltid en storlek 12 Courier font. Marginalerna bör vara densamma som att skriva ett standardbrev.

• Börja din filmmanus med en scen rubrik som också är känd som slugline. Detta etablerar fastställandet av din film och måste ligga i linje med den vänstra marginalen: EXT. En stora tomma ÖKEN ödemark.

• Se till varje tecken med versaler och placera den 3,5 inches från den vänstra marginalen: JOHNNY BOY, yngste son, vacker LÄRARE.

• Placera dialog under varje tecken namn och 2,5 inches från vänstermarginalen. Något ord sagt av karaktären kan köras mellan 30 till 35 platser till höger innan han återvände tillbaka till 2,5 inches från vänstermarginalen.

• Använd parentheticals att ge enkla verbala riktningar som kommer före tecknet dialog. Du kommer att använda detta när du behöver för att beskriva hur ett tecken känns eller gör någon form av gest eller handling.

• Använd den teknik som kallas en förlängning om du behöver ett tecken att tala ut skärmen eller i en röst över sekvens. Förlängningen är placerade utrymme efter karaktärs namn och förkortas. Använd förkortningen OS för dialog kommer utanför skärmen från en annan karaktär och VO för en voice-over berättande i din berättelse.

• Använd övergångar såsom Klipp till: eller FADE IN: för att avsluta en scen eller börja en ny scen i din berättelse.


Relaterade artiklar