Stilar av rullskridskor

March 1Även om många människor älskar susar runt på eleganta rollerblades, som innehåller en enda rad av tunna hjul, gammaldags quad skridskor är fortfarande populära och finns i många stilar. Vissa är utformade för artistuppträdanden Akin till Olympic konståkning och andra är gjorda för att hantera kraven på hastighet och extrema sporter, medan andra är gjorda för att bara ta några varv runt gymmet eller parken.

Konstnärliga skridskor

Konstnärlig rullskridskor liknar skridskoåkning, med genomarbetade, stiliserade rutiner utförs i glittriga kostymer till musikackompanjemang. Konkurrenter i den här sporten bära konstnärliga quad skridskor som bär vissa likheter med skridskor också. De skridskor har fyra hjul och en boot, oftast gjorda av läder, som skosnören upp över vristen för att ge skydd och stöd under konkurrens och praktik. Konstnärliga skridskor har också ett staplat häl att låna bäraren extra höjd och låta henne utföra snurrar med hjälp av tårna. Hjulen på konstnärliga skridskor har vanligtvis en diameter på 55 till 65 mm och en bredd på 30 till 31 mm, beroende på rullskridskor hemsida. Den smala bredden av hjulen tillåter dem att vara mer lättmanövrerad, och en rund dyna under tån skridskons används för att bromsa. Hjul storlek varierar också att följa behoven hos olika stilar av konstnärlig skridskoåkning, såsom dans, singlar eller par.

Roller Derby Skates

Roller derby är en snabbrörlig, full-kontakt sport som spelas av alla kvinnliga grupper. Under derby tävlingar, kallade "anfall" spelare race runt en cirkulär bana, försöker bistå scoring medlem i teamet att passera dem på den motsatta sidan för att få poäng. Sporten var populär på 1970-talet och 1980-talen, men har upplevt en internationell renässans på senare år. Derby åkare bär typiskt skridskor utan klack och ett spår eller sylt skridskoåkning boot till vaggan och stödja deras fötter. Kvinno Flat Track Derby Association säger spår stövlar "har mer interna stöd, känd som en räknare, för att gå snabbt och vrida vänster" och sylt stövlar har mindre disk, som exponerar mer av fotleden och möjliggör mer dramatiska rörelser med ökad frihet rörelse.

Strap-On Skridskor

Strap-on skridskor är precis vad det låter som - skridskor som är placerade över ett par skor. Vissa stilar av bandet-på skridskor är utformade för växande barn och kan utökas och tillbaka för att passa en mängd olika skostorlekar som fötter växer eller när skridskor förs vidare från ett barn till ett annat. De första versionerna av bandet-på skridskor var gjorda av metall och kan endast justeras för passning med en speciell skridsko nyckel, enligt quad skridskor webbplats. Plast versioner för barn finns nu, även om de inte kan ge den kvalitet som krävs för skickliga skridskoåkning ska barnen bli allvarliga om sporten.

Sneaker Skridskor

Gymnastiksko skridskor är i huvudsak jogging skor med rullskridskon hjul fästa vid fotbädden genom en metallplatta. Den erbjuder ofta liten eller ingen fotled täckning, men har komforten av sneakers och Quad skridskor hemsida säger att de är "bra för fitness skridskor eller hasa runt rullen disco" men inte tillräckligt stark för tuffa konkurrens skridsko . Både rullskridsko och skateboard butiker skulle kunna göra ett par gamla skor i sneaker skridskor genom att fästa hjulen och stödmaterial, så fråga om lokala företag för att se vilka tjänster de erbjuder.


Relaterade artiklar