Hur man skriver ett företag referens brev

November 29

Hur man skriver ett företag referens brev


Du kan bli ombedd att ge ett företag referensbrev för ett företag som du har arbetat med tidigare. Dina kommentarer kan komma att krävas för att bekräfta bolagets operativa sundhet och förmåga att utföra på ett tillfredsställande sätt. En grundläggande brevmall kan hjälpa dig att planera och hantverk en tankeväckande affärsreferensbrev. I det, bör du sanningsenligt och lyhört kommentera affärsenhet kvalitet och kapacitet och ge så mycket användbar information som möjligt. Ärlighet är den bästa politiken, men alltid erbjuda omtänksam och professionella kommentarer i ditt brev.

Instruktioner

• Formulera specifika detaljer om ditt förhållande till ämnet Företagsekonomi, såsom de tjänster du har använt, när och hur länge. Också klargöra varför du skriver brevet. Till exempel: "Det är ett nöje att rekommendera XYZ Catering service. XYZ har uteslutande tillgodoses alla våra lunch och lära och verkställande seminarier för de senaste tre och ett halvt år."

• Ge information om bolagets utveckling och annan information som kan vara till hjälp för läsaren. Till exempel kan du skriva "Mer än bara en leverantör, har XYZ varit en pålitlig och kreativ partner till oss. Har företaget hjälpt oss planera och genomföra mer än hundra rimligt prissatta, menyer av hög kvalitet för lunch funktioner som vi värd åtminstone en gång i veckan för våra chefer, kunder och anställda. Andra XYZ kunder i vårt område, såsom ABC och DEF har tackade oss gång på gång för att rekommendera XYZ till dem. "

• Beskriv företagets styrkor konkret. Ju mer belysande dina kommentarer, desto bättre - kan ogrundade beröm bumerang och föreslå insincerity, fördomar eller untruthfulness. I stället för att bara säga att ett företag erbjuder högkvalitativa produkter och tjänster, skriva, "XYZ: s menyalternativ är genomgående välplanerat, väl förberedda och smakfullt kompletteras. De gör det lätt för oss att göra sista-minuten-ändringar, som att lägga särskild vegetariska matlådor för oväntade gäster. I alla dessa år, har XYZ personal aldrig svikit oss. De kommer genomgående 15 minuter i förväg för att förbereda en presentabel spridning innan vår grupp anländer, komplett med särskilda livsmedelsvärmare, dryck kylare och även blom- brytningar , när det behövs."

• Avsluta med en sammanfattning av företagets styrkor, följt av en tydlig rekommendation. Till exempel kan du skriva "Vi har använt många cateringfirma i vår 12-åriga historia - XYZ har definitivt höjt ribban Vi skulle vara hårt pressade att överväga något annat företag för våra catering behov, och rekommenderar XYZ förbehållslöst.."


Relaterade artiklar