Fakta om internet Scams

February 4

Fakta om internet Scams


Nya Internet bedrägerier alltid dyker upp på nätet. Många människor har hört talas om online-bedrägerier från utlandet erbjuder löften om pengar eller lotterivinster, men vissa människor tyvärr faller offer för mindre uppenbara onlinebedrägerier. Det finns nya Internet-bedrägerier och avancerad brottslig verksamhet när det gäller gamla bedrägerier liksom. Här är några av de senaste fakta om Internet-bedrägerier, som rapporterats av Internet Crime Complaint Center (IC3) Scam varningar. Den IC3 är ett samarbete mellan Federal Bureau of Investigation (FBI) och National White Collar Crime Center (NW3C).

Social Network felstavning bluff

Den IC3 upptäckte felstavningar under 2010 av en nätgemenskap som en social ingenjörskonst knep. Den felstavning inträffade i domännamnet på webbplatsen, omdirigera användare till kodade hemsidor som såg liknar äkta webbplats. Enkät frågor ställdes på den bedrägliga webbplatsen, meddelar användarna att besvara frågorna, i utbyte mot gratis gåvor.

Hur bluff Arbetade

Det var helt känd objekt som erbjuds och detaljhandels presentkort. De omedvetna användare på falsk webbplats skulle klicka på den fria gåvan ikonen, och sedan omdirigeras till andra webbplatser förment erbjuder dessa gåvor som kompensation för att slutföra undersökningarna. Användare ombads ge sina namn, adress, telefonnummer och e-postadress.

Falska online Mottagande Generator

En ny bluff riktar intet ont anande onlinemarknadsplats säljare. Den bluff innebär att generera falska kvitton, med hjälp av en körbar fil som heter "Kvitto Generator." Denna fil har cirkulerat på hacking forum, och i första hand riktar sig till säljare vid online-marknaden webbplatser.

Svårt att upptäcka

Programmet var svårt för säljarna att detektera som bedräglig, eftersom det verkade att generera äkta marknadsplats kvitton, med en kopia av en tryckbar för sammanställning liknar dokument som är resultatet av legitima marknadsplats inköp. Säljare skulle skriva ut kvitton utan att kontrollera detaljer, och uppger sin företagsinformation.

Skadlig kod i regeringen E-post

En malware compaign riktat statligt anställda, eftersom den skadliga koden var förklädd som en semester hälsning från Vita huset. Mottagaren av det skadliga programmet fått ett e-postmeddelande med länkar till vad som verkade vara en semester gratulationskort, men i själva verket var en informationsstjälande trojan med en fil som heter "card.exe."

Hur Trojan Spread

Den trojanska skulle inaktivera mottagarens dator säkerhetsmeddelanden, brandväggsinställningar och framtida programuppdateringar för dessa inställningar. Det skadliga programmet installeras i datorns register, vilket gjorde det möjligt för kod som ska köras under varje dator omstart. Denna Trojan hade en låg detekteringsgrad av ca 20%. Endast nio antivirusföretagen av 43 rapporterade detektion av trojanen.


Relaterade artiklar