Hur man tecknar bra Blommor

April 26

Hur man tecknar bra Blommor


Ritning stilleben är ett viktigt steg för att bli en skicklig konstnär. Blommor finns i en mängd olika former, och varje blomma kan se väldigt olika från nästa. Detta innebär att du har en nästan obegränsat utbud av blommor för att dra. Däremot kan rita en bra blomma vara knepigt. Om du följer några enkla steg, kommer du snart att vara redo att dra någon blomma som du vill.

Instruktioner

Hur man tecknar bra Blommor

• Titta noga på blomman som du vill rita. Vare sig du tittar på en bild eller direkt på blomma i det vilda, granska det så detaljerat som möjligt. Titta på stammen, några blad och kronblad. Titta på formen och storleken av kronbladen och hur många det finns. Nyckeln till att dra en bra blomma är att det ska vara realistiskt. Detta innebär bland annat så mycket information som möjligt, så det är viktigt att undersöka blomman ordentligt.

• Bryt blomman ner visuellt i en samling av former. Varje blomma kan delas upp i en rad former, så till att börja med, bör du leta efter nyckel former i blomman du ritar. Typiskt kommer kronblad vara en oval eller cirkulär form, och skaftet kommer att vara en rektangel. Till exempel kan en prästkrage brytas ner lätt som en serie av ovaler kring en cirkulär centrum. Andra blommor kan vara mer komplicerad. Men om du tar dig tid, kommer du att kunna slutföra det här steget med någon blomma.

• Fyll in med mer realistiska former. När du är klar med din enkel form ritning, är det dags att göra din blomma ser mer realistiskt. Arbetet med att skapa en mer exakt form runt huvuddragen. Dina ovala kronblad ska få en grövre kontur, som i verkliga livet kronbladen är inte perfekta ovaler. Detta gäller för resten av blomman samt. Arbetet med att förändra de enkla former till konturer som är mer realistisk.

• Lägg till mer i detalj. Blommor är fulla av skuggor, vener och brister, och en bra ritning bör omfatta alla dessa funktioner. Skugga i bladen där de verkar vara mörkare. Detta kommer att lägga till en mer livlig, tredimensionell känsla till din ritning. Genom att lägga till vener och brister på bladen och kronblad, kommer du lägga textur och en känsla av realism. Ta din tid på detta steg, eftersom det är viktigt att föra din bild till liv. Men inte bli alltför ivrig med detaljerna, eftersom det kan leda till att din slutliga bilden ser rörigt, särskilt om du ritar på en mindre skala.

• Håll rita olika typer av blommor. Börja med att bara formade blommor, som daisy, och sedan arbeta dig upp till ritning mer komplicerade former. Försök inte att hoppa in i den djupa änden; tar sig tid att behärska din ritning teknik på enkla blommor innan du använder den till mer komplicerade sådana.


Relaterade artiklar