Hur du lär med hjälp av snäckskal i förskolan

August 1Snäckskal erbjuder många pedagogiska möjligheter att förskola skolåldern. De kan lära sig om havet, använda dem i hantverk eller använda dem för att lära sig matematik. Snäckskal kan lätt manipuleras av små händer. Formerna och lätt tillgänglighet kan göra snäckskal en värdefull del av ett tema förskolans läroplan. Integrera en mängd olika snäcka aktiviteter i din förskolans läroplan som tillåter barn att använda vad som är känt om snäckskal och tillämpa sina kunskaper på ett nytt sätt.

Instruktioner

• Inkludera en snäcka aktivitet i matte centrum. Placera blandade upp nummerkort med siffrorna 1 till 10, intill en strand hink full av tankar. Be preschooler att välja ett nummer kort och räkna ut antalet snäckskal som representeras av kortet. Barnet lägger rätt antal snäckskal på nummerkort (Se referens 1).

• Läs "Vad Bor i en Shell?" Kathleen Weidner Zoehfeld under sagostund. Placera sand, ett sortiment av skal och en förstoringsglas i plastbehållare. Låt barnen undersöka skalen "färger och mönster med hjälp av förstoringsglas. (Se referenser 2 och 3)

• Införliva snäckskal i en konst eller hantverksverksamhet. Förbered hjärtmussla eller musselskal genom att skölja dem och låta dem torka i solen eller köpa snäckor från ett hantverk butik. Låt barnen använda akrylfärger och penslar för att skapa en enkel bild på insidan av skalen. Exempel på enkla målningar inkluderar en badboll, solen och en regnbåge. Uppmuntra barnen att använda sin fantasi. Ett alternativ till målning skal är en hantverksverksamhet med skum tavelramar. Ge varje barn en skum bildram, vit hantverk lim och ett sortiment av små snäckskal. Barnen kan dekorera sina ramar genom att tillämpa skalen med hantverk lim (Se referens 4).

• Visa barnen hur man använder skal i en stämpling verksamhet, som är bäst med skrynklig Auger eller ängel vingar snäckskal. Ställ ut kraftigare papper, snäckskal, fisk klistermärken och giftfria bläck stämpel kuddar. Säg till barnen att placera fisk klistermärken på den nedre halvan av den kraftigare papper. Demonstrera hur försiktigt trycka på en snäcka ner på stämpeldynan och tryck den på papper för att stämpla en snäcka form. Stamp flera olika typer av snäckskal på den övre halvan av den kraftigare papper för att skapa en strandplats. Barnen kan rita strand hinkar med kritor och lägga till andra objekt stranden för att anpassa sina bilder (Se referenser 1 och 5).

• Använd skal som manipulatives att utveckla sensoriska och fin motorik. Skapa en miniatyr strandplats med en sand tabellen eller sandlåda. Fyll sandlådan eller sand bord med ett brett sortiment av snäckskal och små plast fisk, och häll sanden över objekten. Barnen kan sålla bland sanden med händerna för att hitta skalen. Ge ett parasoll och hav-tema musik (Se referens 1).


Relaterade artiklar