Designer tips för att matcha kvistig furu FÄRGER

May 9

Designer tips för att matcha kvistig furu FÄRGER


Kvistig furu är ett utmärkande inredning inslag i alla rum, som erbjuder rika, djupa trä spannmål och mörkare kontraster som för tankarna till folklig inredning och klassiska land design. För att matcha din knotiga tallar rummet inredning, har du ett stort antal färg- och lackalternativ som sträcker sig från rika, varma toner till kyliga gula, isiga blues eller dramatiska trim kontraster. Följande är bara några tips för att välja precis rätt färgsättning för att framhäva din knotiga tallar på bästa möjliga sätt.

Analysera din Knotty Pine färger och utföranden

För att matcha knotiga tall färg färger, ta en titt på färgerna i kvistig furu träfibrerna i fråga. Är fläcken ljus eller mörk, glansig eller matt? Är träet mer gul eller brun nyans? Vilken färg är de kontrasterande knutar i skogen? Ta anteckningar om färgerna-och ännu bättre, ta bilder på din digitalkamera för att arbeta från.

Införliva Trä värme eller kyla i din färgpalett

De flesta av färgerna i din traditionella trä korn, särskilt knotiga tallar, är varmt, inte kallt, i nyans. Titta på din egen knotiga tallar noga för att se om de underliggande toner är varmt eller kallt i nyans. Varma toner menar du vill varma färg färger för att matcha, medan häftiga toner kräver kyligare paletter.

Obs (och Match) Light kvaliteten på rummet

En annan ofta förbisedd aspekt av matchande knotiga tallar eller träfibrerna element är ljusets betydelse. Om rummet du ska måla erbjuder massor av ljus, se till att du titta på dina färgprover i samma ljusnivåer. På samma sätt, om det knotiga tallar du försöker matcha ett rum upplyst med låg eller svagt ljus, kommer du vill hitta något som passar i samma ljusnivån färg-wise.

Traditionell färg Matcher för Knotty Pine

Designer tips för att matcha kvistig furu FÄRGER


Några av de mest populära färgen matchade kvistig furu inkluderar färger som är mjuka, smörig krämer eller gula, som efterliknar dess rika, gyllene trä undertoner. Gula och guld är inte bara bra, säkra potentiella färger för kvistig furu, men de erbjuder också nyanser som finns i både varma och kalla toner, från varma butterscotches till kyliga bleka lemony toner. När du går med svalare gula, coola blues är ofta utmärkta counter som erbjuder kontrast utan konflikt.

Färger som bör undvikas

Medan mörka färger ofta kompletterar knotiga tallar, inklusive djupa röda eller coola blues, en färg för att undvika är brun, som kan kollidera med trä i stället för att komplettera det. För mycket av något, kan enfärgad väldiga ett rum, och detta gäller särskilt när kvistig furu element, paneler och fler är redan viktiga funktioner. Brown kan ofta helt enkelt lägga till den känsla av färg överbelastning.

Dramatiska Trim färger Accent Natural Wood Kontraster

Som kvistig furu ingår ofta dramatiskt mörkare knutar som ofta svart eller nästan svart i tonen, svart är en stor accent för ditt rum som inkluderar knotiga tallar och ger en rik och sofistikerad kontrast till de gyllene toner av trä.


Relaterade artiklar