Inomhus året runt blommande växter

November 7

Inomhus året runt blommande växter


Krukväxter hjälpa rensa bort luftföroreningar inomhus och få en känsla av utomhus inuti. Blommande krukväxter medför ytterligare jubel till hemmet, särskilt i de mörkare vinterdagarna när utomhus blommor är ett minne blott. Med rätt skötsel kan du odla flera av de mest populära inomhus året runt blommande växter och har glädjen av att leva blommor i hemmet i varje säsong.

African Violet

Saintpaulia (Saintpaulia spp.) Är en familj av läckra växter som blommar lyckligt året runt i ett stort antal hem ljusförhållanden, råder Florida State University Extension. Saintpaulia har en låg, skivliknande växtsätt med mörkgröna fuzzy blad som växer i en sked formad på lång, smal stjälk från en enda central punkt. Blommor uppstår sedan från detta centrala tillväxt punkt i frostiga nyanser av lila, vita eller rosa. Håll Saintpaulia i starkt ljus, men inte direkt solljus, välja antingen en sydost eller vetter västerut fönster eller placera dem under artificiellt ljus. Använd potting medium som rinner väl, och vatten genom att sänka ner botten av krukan i en skål med vatten och låta jorden för att kunna suga upp det. Låt ytan av jorden att torka ut mellan vattningarna.

Begonia

Det finns över tusen arter av begonia (Begonia spp.) Enligt Clemson University Extension Service. Många av dessa arter är lämpliga för inomhusodling, där de kommer att blomma i krukorna vid olika tider av året. Blommande pot begonia typer som tuberös begonia, jul begonia eller elatior hybrid begonia blommar prolifically för korta tidsperioder vid olika tider på året, så att hålla ett urval av dem kommer att försäkra året blommar. Evergreen blommande begonia har något mindre prålig blommor, men kommer att blomma hela året under lämpliga odlingsförhållanden. Dessa inkluderar vanliga vax begonia, ängeln vingen begonia, och de dramatiska, bambu-liknande sockerrörs begonia. Begonia Jorden bör hållas jämnt fuktig och växter blommar bäst i starkt ljus emot några timmars direkt solljus varje dag.

Krysantemum

Krysantemum (Chrysanthemum spp.) Är de mest populära blommande växt ges som gåvor, råder University of Missouri kooperativa förlängning. Medan den naturliga blommande perioden för krysantemum är november har utvecklingen inom växtförädling och förökning resulterat i sorter som blommar hela kalendern. Varje spola av blomning varar endast ungefär en månad, men har ett sortiment av mammor till hands kommer att försäkra färgglada blommor inomhus året runt. Håll jorden fuktig och växterna i ljusa, indirekt ljus. Krysantemum blommar bäst när de har svala nätter, hålls vid cirka 15,6 grader C, med dagstemperaturer om -12,2 till -9,44 grader C högre.


Relaterade artiklar