Hjälp för låginkomsttagare

August 13

Hjälp för låginkomsttagare


En låginkomsttagare personen är någon som tjänar mindre än genomsnittet för sitt område. Ofta är detta inte brist på insats, utan snarare på grund av omständigheter utanför personens kontroll. Att vara en låginkomsttagare gör det svårt att få grundläggande behov eller att utveckla dig själv. Av denna anledning finns det organisationer som erbjuder hjälp till låginkomsttagare.

Mål

Målen för stödprogram för låginkomsttagare varierar. Ibland är målet att stimulera de ekonomiska förhållandena i inkomsttagare gemenskap. Andra gånger, är målet att förbättra livskvaliteten för mottagaren av stödet. Program kan också bära religiösa eller moraliska konnotationer, särskilt om finansieringen kommer från en kyrka.

Assistance Typer

Stödet ges till låginkomsttagare beror på den organisation som ger hjälpen. Vissa program som regeringen Supplemental Nutrition Assistance Program, till exempel, är utformad för att ge endast hjälp för att köpa mat. Bostads Choice Voucher Program (§ 8) ger hyres hjälp. Ytterligare andra program ger transport, utbildning, räkningen bistånd eller utbildning. Detta innebär att du är mer sannolikt att hitta och få hjälp om du tydligt kan definiera särskilda behov du har och göra sökningar på grundval av dessa kriterier.

Varaktighet och Form Hjälp

Mest hjälp för låginkomsttagare är utformad för att vara av tillfällig karaktär. Vissa stöd är för ett par månader, till exempel, eller ges som en engångsbidrag. Om du vill fortsätta att ta emot bidrag, kan du behöva ansöka på nytt. Merparten av tiden, inte program som inte ger dig pengar. I stället ger de kuponger eller förinstallerade kort bra bara på deltagande leverantörer, eller de skicka pengar till din leverantör. Ibland program kommer att ge kontanter som ett sätt att ersätta dig för medel som redan betalats ut; måste du visa dina kvitton för de flesta av dessa fall. Ibland kan stödet vara i form av detaljhandels objekt som du skulle ha behövt köpa, till exempel en varm rock eller värmare.

Vem ger stöd

Hjälp för låginkomsttagare delas in i två huvudkategorier. Den första är stöd från regeringen. Den andra kategorin är ideella organ som Frälsningsarmén. En tredje mindre kategori finansiering från företag; dessa företag donera till välgörenhet och få en skatt avskrivning för deras bidrag. Den minsta kategorin är privata enskilda givare.

Var kan man få hjälp

Det bästa stället att få hjälp för låga inkomster individer är din lokala grenen av Department of Health and Human Services. De kommer att kunna berätta om alla de statliga program som du kvalificerar, inklusive dem från andra myndigheter som USDA eller Institutionen för bostäder och stadsutveckling. Det näst bästa alternativet är att titta på grants.gov, usa.gov, federalgrantswire.com och liknande webbplatser för låginkomsttagare bistånd. Om du fortfarande har ingen tur, gå till din lokala allaktivitetshus och kyrkor. Kontrollera dina lokala publikationer för meddelanden om lokala stödprogram från privata donatorer eller företag samt - din bibliotekarie kan hjälpa dig att hitta dessa publikationer.


Relaterade artiklar