Finansieringskällor i affärsbankerna

October 12

Finansieringskällor i affärsbankerna


En affärsbank är ett detaljhandels finansinstitut som hjälper gruppmedlemmar öppna kontroll och sparkonton och hantera konton penningmarknaden. Det ger också kunder med insättning, uttag och transferservice. Bankkunderna kan också utföra kontorsrörelsen genom en uttagsautomat (ATM) eller online. Utöver de dagliga tjänster, affärsbanker erbjuder även kunderna lån för att köpa ett hus, en bil eller en båt. Och bankerna hjälpa företagare hantera sina konton, inklusive kontroll, sparande och lån. De finansieringskällor i affärsbanker varierar.

Insättningar

Insättningar förblir den viktigaste källan till medel för en kommersiell bank. Pengarna samlas in kan gå till att betala på räntebärande konton, fylla kundernas uttag och andra transaktioner. I juni 2004 den totala penningmängden från inlåning i affärsbanker och andra bankinstitutioner i USA uppgick till mer än £ 0,8 miljarder kronor. Sparkonto insättningar är särskilt viktiga för banker som den federala förordningen D lag begränsar mängden gånger ett sparkonto innehavaren kan ta ut pengar. För närvarande kan lagen mandat som står innehavare utför sex överföringar per månad i form av nätet, telefon eller checköverföringar. Detta gör det möjligt för bankerna att använda konton fonder och ändå möta abstinens kundens behov.

Reservfonder

En affärsbank bygger en reservfond med inlåning så det kan betala ränta på konton och kompletta uttag. Helst ska en bank reservfond vara lika med dess huvudstad. En bank bygger sin reservfond genom att ackumulera överskott vinster under friska räkenskapsår så att medlen kan användas i sämre tider. I genomsnitt försöker en bank att samla cirka 12 procent av nettovinsten för att bygga och underhålla sin reservfond.

Aktieägare Capital

Vissa kommersiella banker som handlar på börsen kan använda eget kapital för att ta emot pengar som behövs för att fortsätta sin verksamhet. Till exempel, om ett företag säljer aktier på marknaden, ökar både kassaflödet och dess aktiekapital. Denna process är också känd som eget kapital. Bankerna kan bara rapportera den mängd kapital som var ursprungligen på sin balansräkning. Värdering och avskrivning av aktier inte räknas den totala summan av ett aktieägarkapitalet. Varje gång en bank gör en vinst det kan i allmänhet göra två val som inkluderar utdelning till sina aktieägare eller återinvestera pengarna tillbaka till banken. De flesta banker använder båda alternativen eftersom de kommer att behålla en del av vinsten och betala resten till sina aktieägare. Det belopp som återinvesteras i banken beror vanligtvis på företagets policy och villkor för aktiemarknaden.

Balanserade vinstmedel

En hel del av affärsbanker tjänar balanserade vinstmedel eller avgifter för att finansiera sin verksamhet. En behålls tjänar kan samlas in genom övertrassering avgifter, låneräntebetalningar, värdepapper och obligationer. Bankerna tar också avgifter för att tillhandahålla kunder med tjänster såsom administration av ett konto, erbjuder övertrassering skydd och även övervaka kundernas kredit poäng.


Relaterade artiklar