Rensningen kosttillskott

June 25

Rensningen kosttillskott


I västvärlden, har populariteten av inre rengöring ökat dramatiskt under det senaste decenniet. Tillverkarna har släppt massor av kolon rengöra produkter på marknaden, varav några är erbjuds på högre priser. Lyckligtvis är rensning en relativt enkel process som inte behöver vara dyrt. Hälsomedvetna konsumenter kan använda allmänt tillgängliga kosttillskott för att spola ut gifter och ackumulerat avfall för att hålla deras kroppar friska.

Fiber

Fiber är en av de viktigaste komponenterna i en rensning regim, enligt Dr James F. Balch, författare till "Recept för Nutritional Healing." Det finns två typer av fibrer, lösliga och olösliga. Lösliga fibrer använder vatten i kroppen för att binda avföring och hålla mag-tarmkanalen från att absorbera alltför många stärkelse och socker. Olösliga fibrer hjälper flytta avföring genom mag-tarmkanalen snabbt och lägger lösvikt till pallen för att förhindra att toxiner från att absorberas av tarmväggarna. Fiber är lätt tillgänglig som ett komplement på apotek och stormarknader. Lägga lin måltid eller havrekli till en diet ökar fiberintag naturligt.

Slippery alm

Slippery alm kosttillskott innehåller marken bark av almen. Det är också känt som indiska alm. Enligt Michael Castleman, författare till "The Healing örter," hala alm har använts i minst 200 år som ett naturläkemedel. Slippery alm hjälper renar tjocktarmen och hålla matsmältningssystemet fungerar smidigt. Det är en av de få laxermedel och kolon rensningen kosttillskott som anses skonsam nog för barn.

Senna

Enligt Castleman är senna anses vara en av de mest kraftfulla interna rengöringsmedel tillgängliga. Det har använts i århundraden i Indien och delar av Mellanöstern, och det föreföll också i helande åtgärder i vissa indianstammar. Castleman varnar för att, på grund av styrkan i detta tillägg, det bör endast användas om andra interna rengöringsmedel vara ineffektiva. Det kan orsaka allvarliga magkramper, diarré och uttorkning. Det ska aldrig användas av gravida kvinnor eller personer med gastrointestinala störningar såsom magsår.


Relaterade artiklar