Kan Söta ärtor växer upp i ett träd för support?

December 13

Kan Söta ärtor växer upp i ett träd för support?


Den söta ärta är en populär årlig blomma som odlas på många platser runt om i världen, och är särskilt populär i både England och USA. Denna blomma finns i en mängd olika färger, inklusive rosa, blått, lavendel, vit och röd. Söta ärtor är populära både för sina ljusa blommor och deras tilltalande doft. Det finns många olika sorter av denna blomma, som erbjuder den söta ärta fan många olika val när man väljer vilken som ska växa. Vinstockar klättra på flera olika sätt. Hur en vinstock klättrar påverkar vilken typ av stöd vinstockar kräver när det växer.

Twining

Vissa vinstockar har stjälkar som snöre runt allting, linda hela vinstockar runt en smal stöd som vinstockar blir högre. Denna typ av vinstockar måste ha en mycket smal stöd, såsom en stolpe eller tråd för att klättra upp. Det bästa sättet att växa som tvinnar vinstockar upp en yta såsom ett staket är att köra tråd upp och ned stängslet. Vinrankorna kommer att fånga trådarna, så att de kan täcka stängslet. Twining vinstockar kan inte svepa in sig runt stora föremål, såsom träd.

Oöverskådliga

Rambling vinstockar, ibland också kallas kodning, har inte ett sätt att klamra sig fast vid alla ytor. Dessa vinstockar måste knytas till ett stöd när de växer eller kommer de att hamna växer i stora virrvarret högar. Vinrankorna tenderar att växa uppåt, så plast eller snören kan användas för att fästa dem på vertikala objekt, så att de kan växa upp och över staket och murar.

Klängande

Klängande vinstockar har klibbiga eller invasiva kuddar som följer vad de möter. Dessa vinstockar kan växa på nästan vad som helst, inklusive vertikala väggar, staket och träd. Denna typ av vinstockar kan orsaka skador på sådana ytor som tegel eller puts väggar, eftersom dynorna kommer att invadera någon spricka eller utrymme de möter, så småningom bryta bitar av muren yta. När började, klängande vinstockar är nästan omöjligt att bli av med och kommer att lämna märken bakom om vinrankorna tas bort.

Haspling

Lindnings vinstockar har små, vridna rankor som är förlängningar av vinstockar. Dessa sveper in sig runt tillgängliga objekt, vilket gör att växterna att växa uppåt. Vines som använder ringlande rankor för stöd kan inte använda mycket stora föremål, såsom träd eller stolpar, för stöd eftersom rankorna svepa mycket hårt och har små spolar till att börja med.

Söta ärtor

Söta ärtor tillhör den grupp av vinstockar som växer genom att skicka ut lindade rankor. På grund av detta kan sockerärtor inte växa upp något mycket stort och kan inte använda ett träd för stöd. Om de odlas utan något lämpligt att hålla fast vid, kommer de att växa som en tilltrasslad hög av blomsterprydda vinstockar.


Relaterade artiklar