Hur man kan hjälpa barn Chatta via webbkamera

March 7När du har släktingar som bor långt borta och du vill hålla kontakten med hela familjen, kan du göra det via webbkamera. Barn kan använda webbkameror för att chatta, alltför. Innan lära barnen hur man gör detta är det viktigt att förklara att de inte kan använda webbkameran utan en förälder och att det kan vara farligt att chatta med människor de inte känner.

Instruktioner

• Anmäl dig till en chattprogram såsom Windows Live, AOL Instant Messenger eller Yahoo Messenger. Ladda ner programmet och slutför installationsguiden. Använd "Hitta en vän" för att lägga till dina släktingar och vänner.

• Anslut kameran till datorn, om det är nödvändigt, och slutföra installationen. Starta om datorn, lämnar kameran ansluten. När datorn har startat, starta messenger program. Logga in på ditt konto med ditt användarnamn och lösenord.

• Öppna ett chattfönster genom att klicka på ett namn på "Vänner" -listan. Klicka på kameran i nedre hörnet av fönstret för att starta din kamera eller åtkomstvideochatt via huvudmenyn. Bo i rummet medan ditt barn chattar och fastställa regler för när och hur länge hon kan använda webbkamera för att chatta.

• Montera en föräldrakontroll program eller ställa in kontroller via kontrollpanelen på din dator. Detta gör att du kan övervaka hur och när barnet använder kameran.


Relaterade artiklar