Kakel Vs. Laminat i köket

August 1Kakel och laminatgolv båda representerar populära kök golv alternativ som erbjuder hållbarhet i en miljö som behöver den. Kakel och laminatgolv är också mångsidiga när det gäller utseende, och de är kostnadseffektiva.

Hållbarhet

Laminatköksgolv är mer hållbara än klinkergolv eftersom de motstå inverkan bättre. Klinkergolv kan även chip om den görs av keramik eller riva om den är gjord av vinyl.

Utseende

Keramiska och vinyl kakel kök golv kan anpassas för att ta sig an alla husägare önskat utseende, medan laminatgolv vanligtvis exakt likna en typ av trä eller sten.

Livslängd

Keramiska golv kan pågå livstid av ett hem om underhålls på rätt sätt, medan laminatgolv senaste 15 till 30 år. Vinyl klinkergolv har en kortare livslängd än keramiska plattor eller laminat.

Installation

Vinyl kakel och laminat köksgolv kan oftast installeras utan hjälp, medan keramiska plattor golv kräver ofta professionell hjälp. Detta kan leda till extra kostnader vid tidpunkten för installationen.

Kosta

Keramiska klinkergolv kosta mer än laminatgolv, men vinyl klinkergolv är det billigaste av gruppen. På grund av sin livslängd och dess mervärde till ett hem, kan keramiska plattor vara värt de extra pengar.


Relaterade artiklar