Hur man justerar siktet på ett gevär

November 16

Hur man justerar siktet på ett gevär


Många gevär är utrustade med en räckvidd, men järn sevärdheter är långt ifrån föråldrade. I själva verket, järn sevärdheter har vissa fördelar jämfört med omfattningar: De är lättare, mindre skrymmande och generellt mer robust än omfattning sevärdheter. Järn sevärdheter är dock mindre intuitivt när det gäller att anpassa dem. Det är lätt att bli förvirrad om vilken riktning att flytta siktet, eller ens hur man gör det, som gevär tillverkare inkluderar sällan instruktioner för justering av järn sevärdheter på antagandet att användaren kommer att lägga en räckvidd sikte.

Instruktioner

• Titta på siktet på ditt gevär för att avgöra vilken typ av justeringar har. För windage, kan den ha en enda skruv eller ratten på en sida, en skruv på vardera sidan eller helt enkelt en laxstjärt - med eller utan en ställskruv - vid vilken siktet kan drev till den ena eller den andra. För höjd, kan det ha en skruv eller ratt på toppen, ett spår och ställskruv eller en sluttande laxstjärt med en ställskruv.

• Ladda vapnet och avfyra en fem-runda grupp på ett avstånd som du vill att synen geväret. Använd ammunition du tänker använda i de flesta fall, eftersom olika ammunition kan skjuta till en annan träffpunkt.

• Titta på gruppen och bestämma vilken riktning träffpunkten måste flytta. Om mitten av din grupp är 3 inches till höger och 2 inches låga i förhållande till bullseye, till exempel flytta gruppen upp och till vänster.

• Flytta siktet i den riktning som du vill att träffpunkten för att flytta. Om du behöver flytta effekten till vänster och upp, flytta siktet till vänster och upp. Om din syn har en enkel laxstjärt, peka på basen av laxstjärten med en hammare och en mässing eller nylon drift punch. Om det är en laxstjärt med en ställskruv, lossa ställskruven genom att vrida det moturs, flytta synen hand, och dra åt ställskruven. Om det finns en justeringsskruv eller ratt, vrid den i den riktning som indikeras på syn för den riktning du vill synen att flytta. Om det finns en skruv på vardera sidan, lossa skruven på sidan mot vilken du vill flytta synen, sedan dra åt skruven på motsatt sida och dra åt den första skruven. För att justera höjden med en enda skruv eller ratt justering vrider ratten eller skruva i den riktning som anges på synen. Om det är en enkel slot med en ställskruv, lossa skruven och flytta bladet i önskad riktning, sedan dra åt skruven. Om det är en laxstjärt på en ramp, lossa ställskruven och skjut bladet upp eller ned för rampen, dra åt ställskruven. Om det är en stegad ramp, som på många hävstång-action gevär, dra bladet för hand, sedan flytta rampen till nästa steg uppåt eller nedåt och släpp kniven.

• Skjut en annan grupp. Om du fortfarande inte på målet, justera siktet vidare, på samma sätt som tidigare. Upprepa tills du är genomgående på målet.

• Om det finns några ställskruvar eller motsatta skruvar, dubbelkolla sin täthet.


Relaterade artiklar