Hur man kan förbättra en Emulsifier Agent

August 24

Hur man kan förbättra en Emulsifier Agent


Ett emulgeringsmedel medel eller emulgermedel, är ett ämne som kommer att hålla en substans suspenderad i en annan så att lösningen är stabil. Ett exempel på detta skulle vara emulgeringsmedlet gummi arabicum. När gummi arabicum sätts till en lösning av olja och vatten det kan hålla oljan i vattnet, så att de två olika vätskorna inte bildar separata skikt. En äggula kan också fungera som ett emulgeringsmedel i samma situation. Det finns flera olika sätt i vilka aktiviteten av emulgeringsmedlet kan förbättras.

Instruktioner

• Lägg till ett ytaktivt till emulsionsblandningen. Ytaktiva minskar vattnets ytspänning när små mängder vatten används i emulsionen. Dessa föreningar kommer att ha en hydrofil och hydrofob sektion. Det ytaktiva medlet kommer att omge den vätska som håller på att suspenderas i vatten, så att den hydrofoba sidan är mot vätskan och den hydrofila sidan är mot vattnet. Den typ av ytaktivt medel som behövs kommer att bero på två vätskan i lösningen som motsatsen till ovanstående kan behövas. Om huvud vätskan är mycket hydrofoba surfaktanten kommer att ha den hydrofila sidan mot mindre vätska och den hydrofoba sidan vänd utåt mot huvud vätskan.

• Använd mer än ett protein emulgeringsmedel i lösningen. Genom användning av en blandning i stället för emulgeringsmedel i stället för bara en skummet eller emulsionen är mycket stabilare. Pickering emulgeringsmedel är mycket effektiva. Pickering emulgeringsmedel är proteiner som säljs partiklar. Vassleprotein och kasein är de vanligaste typerna av emulgeringsmedel som används i livsmedel.

• Lägg till en stabilisator till emulgeringsmedlet för ett emulgeringsmedel / stabilisator mix. Stabiliserings är livsmedelstillsatser som används för att skapa mjuk mat konsistens. De är också viktiga för smak spridning i hela produkten och kan hjälpa emulgeringsmedel när produkten lagras vid olika temperaturer. En sådan typ produkt, i vilken emulgermedlet / stabiliserande blandningen som är viktigt är frusna desserter. Emulgeringsmedlet kommer att hålla alla ingredienser i lösning, men när den frysta desserten tas ut, tinades och sedan äts vid en varmare temperatur stabilisatorn ser till att emulsionen är jämn och konsekvent. Ibland emulsionen inte kommer att hålla i hela produkten.


Relaterade artiklar