Hur får man bättre i Kast diskus

March 4

Hur får man bättre i Kast diskus


Diskus är ett populärt evenemang i spår och fälttävlingar. En diskus är en rund skiva ofta gjorda av metall (föreställa sig ett vägt frisbee) och kastas med en unik rörelse över ett markerat fält. Den tävlande med de mest avlägsna ramarna kasta inom den tilldelade antalet försök är vinnaren. Det är den unika kast metod som gör sporten utmanande, och det finns flera viktiga punkter att fokusera på i din strävan efter en bättre diskus kast.

Instruktioner

• Håll skivan i din dominanta hand, eller handen du använder för att kasta, och sprida ut fingrarna. Pekfingret bör utvidgas i samma riktning som din underarm. De övre krökarna på fingrarna ska sätta sig på kanten av skivan.

• Sprid dina fötter så att de är axelbrett isär när du håller diskus. Stå på bollar av dina fötter med hälarna något från marken.

• Rotera överkroppen bakåt, med kastarmen svängde bakom dig och att axeln också tillbaka. Pivot på foten motsatt din kastarmen och snurra din kropp fram emot att få mer makt. Det viktiga är att bygga hastighet när du går. Dina benmuskler bör göra det mesta av arbetet i spinn.

• Släpp diskus, med handflatan mot marken, när skivan kan rulla bort av pekfingret. Att hålla handflatan platt hjälper uppmuntra perfekt bana: höjden på kast kommer inte att bidra till extra avstånd; en platt, linje-driv kast är idealisk, CanThrow, säger com.

• Skjut din vikt på benet på samma sida som din kastarmen när du snurra och när du släpper. Cirka 80 procent av din vikt bör vara på denna sträcka när du släpper.


Relaterade artiklar