Vilken typ av krabbor kontinuerligt kan leva under vatten i ett akvarium?

February 9

Vilken typ av krabbor kontinuerligt kan leva under vatten i ett akvarium?


Ett antal attraktiva och intressanta vattenlevande krabbor är lämpliga att ingå i den marina akvarium. De flesta av dessa arter kommer att ligga på oönskade alger i akvariet och är eftertraktade av de flesta akvarister. Majoriteten av dessa vattenlevande krabbor är liten, även om den märkligt formade hästskokrabba kan uppnå en mycket större vuxenstorlek. Vattenlevande krabbor är i allmänhet tåliga och lätt att hålla.

Pom Pom Crab

Den pom krabba hör hemma i Indo-Pacfic. Denna lilla marina kräftdjur uppvisar en unik beteende genom sourcing och bär en liten anemon i vart och ett av sina klor. Anemoner har nässelceller på tips av sina tentakler och pom krabba skyddar sig genom att sticka dem mot blivande rovdjur. Dessa krabbor kommer också dra sina anemoner över revet och sedan ta bort några av de livsmedel som sippor har fångat. Vissa matrester lämnas för anemon att konsumera, och på så sätt pom krabbor säkerställa hälsan hos sina personliga anemoner. Dessa små, tum långa krabbor är vackert märkta, uppvisar randiga ben och levande exteriörfärger. Den pom krabba är en tålig kräftdjur som kan hållas i små grupper i akvariet. Kvinnor bär sina rödaktiga färgade ägg massorna på deras magar.

Scarlet Hermit Crab

Dessa fridfulla små krabbor är eftertraktade av marina akvarister, eftersom de livnär sig på en mängd olika störande alger typer, inklusive slem, hår och fintrådiga alger. Scarlet eremitkräftor kommer också livnär sig på cyanobakterier, som kan plåga en akvarist om de tillåts komma ur handen. Dessa små krabbor, som finns på korallrev miljöer i Västindien, är drygt en tum i längd. Scarlet eremitkräftor är lätt att ta hand om i ett akvarium, eftersom de lätt kommer att acceptera små bitar av frysta objekt skaldjur och torkade alger. Dessa krabbor kräver progressivt större skal när de växer, och en pågående leverans av tomma skal måste tillhandahållas av akvaristen.

Grön Emerald Crab

Grön smaragd krabbor är omedelbart identifierbar genom sin levande gröna kroppen. Dessa små marina krabbor äter inte bara matresterna i akvariet men också livnär sig på bubbla alger, som många hobby inte lätt kunna ta bort. Grön smaragd krabbor finns på korallrev i Karibien, där de forage för föda under dygnets mörka timmar. Denna lilla marina krabba tenderar att gömma sig under dagen bland koraller spillrorna och kräver liknande inredning när den förvaras i ett akvarium. Grön smaragd krabbor kommer villigt att acceptera torkade alger och små bitar av räkor eller bläckfisk när i fångenskap. Dessa krabbor kommer också att acceptera sjunkande akvarium pellets.

Horseshoe Crab

Hästsko krabbor lever fossil som har förblivit faktiskt oförändrad för 250 miljoner år. Dessa ljusbruna krabbor är demersala eller bottenlevande varelser som gräver i det mjuka underlaget i flodmynningar och tidvatten lägenheter. Den vuxna kvinnliga hästskokrabba, som är större än hanen, har en övre skalet 12 inches i diameter. Båda könen har en modifierad svans, i form av en lång spik. Horseshoe krabbor hålla akvariet underlaget ren och luftas genom siktning genom sandpartiklar i sökandet efter föda.


Relaterade artiklar