Hur man byter en Clutch kabel för en KTM Dirt Bike

September 23

Hur man byter en Clutch kabel för en KTM Dirt Bike


Kopplingen av din KTM dirtbike ansluter eller kopplar huvudsak bakhjulet drivsystem från drivlinan på din motor. Detta är den mekanism som gör att du kan komma till ett stopp på motorcykeln utan att motorn dör. Tyvärr, som du rider din cykel genom smuts och lera och använda kopplingen regelbundet, kabeln som påverkar det kommer att sträcka och bära ut. Håll din KTM dirt bike igång ordentligt genom att ersätta kopplingswiren hemma.

Instruktioner

• Ställ din KTM på cykelställ om den har en (många gör det inte) eller i ett arbete stå så att du kan arbeta utan att cykeln välter. Om ingen av dessa finns tillgängliga, prop cykeln mot något fast.

• Använd en skiftnyckel för att lossa pipan justerings på kopplingshandtaget kroppen. Rada upp spåren på justeraren och låsmutter att glida kabeln ur spaken kabel stopp.

• Använd en kombination eller skiftnyckel för att lossa kabeljuste i andra änden av kopplingsvajern, nära kopplingskåpan. Använd en insexnyckel för att lossa kopplingsmanöverdonet kabel stopp och ta bort kabeln. Du bör nu kunna ta bort kabeln helt från cykeln.

• Ta ut den nya kabeln ur förpackningen och kontrollera att det är rätt kabel för din KTM. Sätt en av kabeländarna i kopplingsmanöverdonet kabel stopp. Dra kabeln genom kopplingskabeljuste nära kopplingskåpan.

• Skjut kabeln på plats på kopplingshandtaget. Dra åt pipan justerings låsmutter så att kabeln inte kommer att falla ut i spaken. Använd en kombination eller skiftnyckel för att dra åt kopplingskabeljuste nära kopplingskåpan tills du har rätt mängd spel i kopplingsvajern (vanligtvis 5 - 10 procent av spaken pull).


Relaterade artiklar