Nissan Murano eftermarknaden GPS-installation

April 8

Nissan Murano eftermarknaden GPS-installation


Om du funderar på att installera en GPS-navigationssystem i din Nissan Murano, har du två alternativ. Du kan välja antingen en GPS-enhet som fungerar oberoende av stereo eller en som kombinerar stereon och navigationssystemet. Oberoende GPS-mottagare kan snabbt och enkelt fästas på instrumentbrädan i Murano; eftermarknad GPS huvudenheter kräver att du byter ut fabriken stereo däck. Du kan välja att ha den nya GPS-enhet installeras professionellt eller spara kostnader för arbetskraft och installera det själv.

Instruktioner

• Öppna huven på din Murano och ta bort den negativa batterikabeln genom att lossa muttern på kabelklämman med en skiftnyckel. Den negativa kabeln är svart och ansluts till batteriets minuspol (märkt med ett minustecken). Lyft kabelklämman från batteripolen och ställ den åt sidan.

• Gå in i fordonet. Bänd sidorna av instrumentbrädan under stereoenheten bort från instrumentbrädan med hjälp av en trim borttagning panel verktyg. Bort panelen och koppla bort kopplingskontakten för cigarettändaren på baksidan av panelen. Ställ panelen åt sidan.

• Ta bort skruvarna på vardera sidan om den nu exponerade mittkonsol med en stjärnskruvmejsel.

• Bänd ventilerna ovanpå instrumentbrädan bort från instrumentbrädan med trimpanelverktyget. Ta ventilerna och ställ dem åt sidan. Ta bort de två skruvarna på toppen av stereoenheten med stjärnskruvmejsel.

• Skjut stereoenheten från instrumentbrädan och koppla stereo ledningar och antennkablarna från uttagen på baksidan av fabriken stereo däck. Bänd stereoenheten panelen från stereon ansiktet med en trim borttagning panel verktyg eller skruvmejsel. Linda bladet av verktyget med en trasa handduk för att undvika repor målgång i panelen. Separera stereon från panelen och ställ in huvudenheten fabriken åt sidan.

• Sätt tillbaka stereoenheten panelen på Nissans instrumentbräda. Sätt tillbaka de två skruvarna på toppen av monteringspanelen och längst ner på vardera sidan av mittkonsolen. Installera ventilerna högst upp på instrumentpanelen och tryck fast att knäppa dem på plats.

• Dra stereo ledningar och antennkablar från baksidan av stereon dockan på framsidan av instrumentbrädan. Mata kablarna genom baksidan av dubbel DIN stereo fronten adapter som du vägleda dem till den lediga stereo docka. Tryck fronten adaptern i instrumentbrädan tills den låses på plats.

• Anslut stereo ledningar kontakterna i kabelnätet adapter leder. Anslut ledningsnätets adapterkabel kontakterna till uttagen på baksidan av GPS-navigering huvudenheten. Uttagen är vanligt, men inte alltid, som ligger på höger sida av enhetens baksida. Anslut antennkabeln leder till FM antenningången på nedre hörnet av stereons baksida, mittemot stereo butiker.

• Skjut eftermarknaden system i fronten adaptern tills den låses på plats. Byt panelen längst ned i stereoenheten och tryck fast runt sina kanter för att knäppa den tillbaka på mittkonsolen.

• Gå under huven och anslut den negativa batterikabeln klämma till den negativa batteripolen post. Dra åt terminal bulten med nyckel. Stäng huven på din Nissan Murano.


Relaterade artiklar