Hur man skriver en Murder Mystery Tape

May 1

Hur man skriver en Murder Mystery Tape


Ett mysterium kretsar kring ett visst element av en historia som är unknown.This okänd faktor piques publikens nyfikenhet och processen för att lösa pusslet driver handlingen. En mordgåta är en typ av fiktion i mysteriet genren, där den dolda elementet är mördaren. Även om du inte är en professionell författare, genom att använda grundläggande element, kan du skriva en mordgåta och dialog som ska användas som skript för att göra ett band.

Instruktioner

• Välj en plats. En engelsk herrgård är den vanligaste platsen för en mordgåta, så kom med något annat, till exempel ett sommarläger, en teaterskola eller en lyxig lägenhetskomplex.

• Utarbeta en lista över tecken. Till exempel, om din mordgåta sker under en Mount Everest expedition, kan du ha en grizzly bergs guide, en eller två idrotts klättrare, några oerfarna klättrare och kanske en snygg fotograf att göra saker intressant.

• Utveckla dina karaktärer och deras rygg berättelser. Skriv en sida biografi över varje tecken. Välj din mördare och tillbringar mycket tid blommande hans karaktär. Bestäm hans motiv för att döda och hans offer. Skriv flera sidor om sin barndom och vuxenliv och beskriva hans utseende i detalj.

• Skapa en huvudperson. Detta är den person som kommer att lösa mordet och i huvudsak "rädda dagen." Skriv åtminstone en sida av ryggen historien. Huvudpersonen karaktär kan vara en enorm kontrast till skurken eller slående lik så att när dina karaktärer upptäcka mördaren, kommer det som en överraskning.

• Disposition de stora observationsområdet punkter. Till exempel bör mordet inte ske omedelbart. Vänta tills ungefär en tredjedel av vägen in i skriptet. Dessförinnan beskriva intressanta händelser som bidrar till att utveckla karaktärerna och få publiken intresserad av historien i allmänhet. Vid tiden för mordet sker, bör publiken vara så uppslukad av berättelsen att mordet kommer som en fullständig överraskning.

• uppfinna ett sätt för huvudpersonen att lösa mordet. Du kan komma upp med en twist för avslutningen eller har hjälten använda sitt intellekt för att följa en rad ledtrådar.

• Skriv murder mystery, som börjar med varje tomt punkt. Eftersom detta kommer att bli ett band, förmodligen för att spelas på radio, kommer majoriteten av vad du skriver att dialogen mellan varje tecken med möjliga inpass från en berättare. Bild hur du vill att historien att utvecklas och skriva det genom dina karaktärernas ögon och röster.

• Läs på nytt manus efter den är klar. Lägga undan för en dag och sedan läsa den igen med en fräschare perspektiv. Åtgärda eventuella svaga punkter eller underutvecklade områden genom att erbjuda nya detaljer. Din mordgåta är redo för aktörer att spela in den på ett band.


Relaterade artiklar