Hur man gör en draperad klänning

October 8

Hur man gör en draperad klänning


En draperad klänning är en klänning gjord av draperad tyg. Denna klädsel stil har varit populärt i århundraden. Faktum är att män och kvinnor i antikens Rom och Grekland alla bar draperade klänningar. Även samtida indiska kvinnor ofta bär en sari, som är en typ av draperad klänning också. Enligt InStyle.com, draperade klänningar många stilar tjänar till att förlänga bärarens figur och förbättra kroppskonturerna. Det är möjligt att göra en draperad klänning antingen genom att göra en ny klänning helt från draperad tyg eller genom drapering ytterligare tyg på en enkel, befintliga klänning som en förbättring.

Instruktioner

Gör en draperad klänning

• Ta mätningar av bärarens kropp, särskilt bysten, bål och midja. Helst använder en kroppsform av samma mått för bästa resultat. Det är möjligt att ha en person, företrädesvis bäraren, stå som en form modell; det är mycket svårt att göra klänning drapering utan en tredimensionell modell.

• Baserat på bärarens mätningar, köpa tyg. Köp minst tre till fem gånger så mycket tyg som mätningarna av bärarens kropp. För en mycket omsorgsfullt draperad klänning som en klänning med en rynkad yta skikt på livstycket eller mycket tunt, tunt tyg, köpa minst fem gånger så mycket tyg som mätningarna.

• Häng tyget på och runt kroppsform för att uppnå en draperad klänning utseende; drapering är en konstnärlig, ostrukturerad klädstil design som uppnås genom den naturliga nedgången av tyget. Stift försiktigt tyget på plats, hugg ner en extra tum för sömmar. Mark som använder tyg krita var att ha sömmar, dart eller veck. Om det behövs, skär längden av tyget på mitten för att drapera de övre och nedre delarna av klädsel separat och sedan sy ihop dem vid midjan.

• Ta försiktigt nålas, draperad klänning från formen genom att dra det uppåt över hela kroppen formen. Lägg tyget på en plan yta och hitta varje markerad plats. Ös ihop för hand de nålas avsnitt och pre-märkta sömmar.

• Använd en symaskin för att slutföra draperad klänning i form lägga till ytterligare tillbehör som ett skärp, axelband (om draperad klänning är strapless), juveler, knappar eller andra tygstycken.

Ändra en befintlig Klänning

• Hitta en enkel klänning som passar bäraren väl, antingen köpa eller använda en pre-owned klänning. Mycket enkelt, enfärgad ärmlös, monterade och / eller sjöjungfru stil klänningar som fungerar bäst för att ytterligare modifiera med draperad tyg.

• Köp tyg att drapera på klänningen som på något sätt kompletterar den befintliga färgen. Beroende på hur mycket drapering önskas köpa minst tre gånger mätningarna av bärarens kropp.

• Antingen lägger klänningen på en kroppsform eller på bärarens kropp och börja drapera den extra tyg. Tänk omslag tyget runt midjan på klänningen i linje med den befintliga linning och låt tyget försiktigt bubbla ut i en kjol huv på vardera sidan av klänningen, omvandla enkel klänning i en klänning med kjol huven.

• Säkra draperade tyget försiktigt på plats med stift, hugg i åtminstone 1 tum av tyg för sömmar. När du är klar drapering tyget, ta bort den modifierade klänning från klänningen formen och sy på plats med hjälp av en symaskin.

• Lägg till ytterligare blomstrar såsom bälten, skärp, knappar, blommor, smycken eller paljetter.


Relaterade artiklar