Skillnaden mellan All Natural & koncentrat Juice

November 11

Skillnaden mellan All Natural & koncentrat Juice


Dessa dagar, är shoppare konfronteras med en mängd saft val. Bortsett från smakvarianter, måste konsumenterna besluta bland färskpressad, från koncentrat, inte-from-koncentrat eller "alla naturliga" juice, konstgjorda saft cocktail och andra saft alternativ. Även om det inte finns någon skillnad i näringsvärde mellan alla naturliga juicer som och inte från koncentrat, flera andra skillnader mellan de två finns.

Tillverkningsprocess

Den största skillnaden mellan juice som är och inte är från koncentrat är i tillverkningsprocessen. Juice märkt som "från koncentrat" ​​bearbetas och förpackas annorlunda än juice som är märkt som "inte från koncentrat." Juicekoncentrat görs genom att extrahera vattnet från juice så att endast fasta ämnen kvar. De fasta substanserna är frysta och säljs i tuber eller, i fallet med flytande saft från koncentrat, dricksvatten tillsättes tillbaka till koncentratet och därefter pastöriseras och förpackas. Saft som inte är från koncentrat pressas, pastöriseras och sedan lagras för förpackningar, med apelsinsmakämne tillsätts ofta strax före förpackning efter långtidslagring. Färskpressad juice är opastöriserad och har en kortare hållbarhetstid än juice som är och inte är från koncentrat, eftersom enzymet som normalt förstörs under pastöriseringsprocessen kvar i färskpressad juice produkter.

Smak

Många människor föredrar att punga ut extra pengar för juice som inte är från koncentrat, hävdar att det har blivit ännu fräschare smak. Även färskpressad juice är faktiskt fräschare - och fräschare provsmakning - än juice som är från koncentrat, är det inte alltid är fallet med pastöriserad juice som inte är från koncentrat. I själva verket, när icke-koncentrerade juicen har pastöriserats, är det ofta lagras i stora kar i upp till ett år eller längre innan den förpackas och säljs. Kanske den naturliga apelsinsmak som ofta läggs till icke-koncentrerad saft innan förpackningar gör för en något föredra smak, men eftersom juicekoncentrat förblir frusen tills den blandas med vatten, förpackas och säljs, det bara kan vinna i en friskhet smaktest .

Hållbarhet och förvaring

Även färskpressad juice har en kortare hållbarhetstid på grund av icke-pastörisering, juice som är och inte är från koncentrat har en längre hållbarhet på cirka en månad. Bekvämligheten med juicekoncentrat, är dock att det ofta säljs utan tillsatt vatten i sin frysta, fast tillstånd, som kan förbli i ett hem eller livsmedelsbutik frys under flera månader före användning och tar upp mindre utrymme än en vanlig kartong eller plast karaff av flytande juice, både från koncentrat och inte från koncentrat.

Användningsområden och tillämpningar

Flytande juice som är eller inte är från koncentrat kan användas på ungefär samma sätt - druckit som är, läggas till drinkar, rörs i batters eller införlivas i en rad middag ingredienser. Eftersom fryst juicekoncentrat är en vattenlöst fast material, kan den användas på något olika sätt. Den kan ätas som en fryst behandla liknar en frukt sorbet och är också användbart för att göra hemgjorda vin.


Relaterade artiklar