Hur man identifierar en Sterling Silver Bestick Mönster

March 5

Hur man identifierar en Sterling Silver Bestick Mönster


Mönster hänvisar till design och stil av sterling silver bestick. Detta innebär nästan alltid stjälkarna av skedar och gafflar, men inte knivar som är klassade som bestick. Sterling är en klass av silver som är 92,5 procent rent. Något mindre än så och det är en lägre lönegrad eller en tallrik silver objekt. Mönster varierar från utarbeta virvlar runt och gravyrer till enkla linjer och släta ytor. Kombinera information om mönster typ och kännetecken för att identifiera en sterling silver bestick mönster.

Instruktioner

• Sök efter märken på bestick objektet. Leta efter siffrorna "925" eller "Sterling," vanligt förekommande på sterling silver poster, särskilt de från den amerikanska Använd ett förstoringsglas om det behövs.

• Leta efter andra särskiljande kännetecken innan du kontrollerar mönstret för att fastställa att objektet är äkta sterlingsilver. Som exempel kan nämnas ett lejon märke tillsammans med tre andra symboler för engelska pund, och en tupp eller chefen för den romerska gudinnan Minerva för franska silver. Hundratals kännetecken existerar, så konsultera en pålitlig bok om mark silver, såsom "Internationella Kännetecken på Silver: Samlade av Tardy," eller 925-1000 signum webbplats.

• Notera maker, plats och datum för ditt objekt där det är möjligt av de uppgifter som samlats in under forskning. Detta gör det lättare att slå upp något mönster information som du märker.

• Kontrollera anslutningspunkten mellan stammen och sked skål eller gaffel kurva. Detta ger ofta ledtrådar till mönstret. Till exempel, om skaftet är upplyft på skålen eller kurva, avsmalnande till en fin spets, kan det vara rattail mönstret. Detta mönster är från sjuttonhundratalet.

• Se formen av den övre änden av skaftet. Till exempel, kommer sannolikt att vara fioln mönster, ett av de vanligaste designerna i det nittonde århundradet, särskilt för engelska silver ett skaft med en åra formad ände.

• Konsultera 925-1000 lista över bestick mönster. Du hittar en fullständig lista över de flesta former och stilar. Jämför dina objekt till dem visas. Du bör kunna hitta en jämn match.

• Ta dina bestick objekt till en specialist. Antikvitetshandlare kan ofta identifiera de mest obskyra mönster, eller kommer att peka dig i riktning mot någon som kan. Auktionshus vanligtvis både identifiera och värdesätter dina artiklar gratis, särskilt om du föreslår att produkterna kan bjudas ut till försäljning via deras etablering.


Relaterade artiklar