Varför är min Tvättmaskin Rippa kläder?

January 15

Varför är min Tvättmaskin Rippa kläder?


Tvättmaskiner är endast avsedd för att rengöra kläder, vilket är anledningen till användarna kan bli förvånad när de upptäcker att kläderna har fått skadats under tvättprocessen. Däremot kan anledningarna till kläderna kan bli rippade i en tvättmaskin vara enkel att bestämma och lösa genom att göra en liten inspektion och felsökning.

Främmande föremål

Rengör fickor före tvätt enligt lösa föremål kan falla in i brickan badkar och fastna och riva tyget när tumlande runt. De lösa föremål skapar ofta ett rasslande ljud, vilket är en bra indikation på att det finns poster i badkaret som kan orsaka skador.

Metal Fasteners

Metallföremål på kläder kan också orsaka problem, inklusive revor, om objekten lämnas öppen. Som exempel kan nämnas blixtlås, krokar, spännen eller andra fästanordningar. Stäng, knäppa eller fästa något metallföremål som är permanent anslutna till klädesplagg innan tvätt för att förhindra metallen från fastnar och riva andra poster.

Fintvätt

När du tvättar ömtåliga material med en metallkomponent, såsom bygel bh, placera behåar i ett plagg väska för att förhindra att kabeln från behån lossnar och trassel med andra objekt. Låg hastighet, delikat cykler är bäst för objekt som underkläder. Undersök behåar och för tecken på slitage eller lös bygel som även en liten bit av tråd kan rippa andra objekt inuti tvättmaskinen.

Felaktig Bleach Använd

Läs etiketterna på kläder poster om klädvård, och bara använda flytande blekmedel när rekommenderas. Den klorblekmedel bör endast tillsättas till blekningsutrymmet, och endast den rekommenderade mängden bör mätas och sattes till facket. Användningen av outspädd blekmedel kan skapa skador som kan uppstå som revor eller hål på tyget.


Relaterade artiklar