Hur man byter en Serpentine bälte på en 2001 Ford Taurus

April 13Om bältet på din Ford Taurus slirar eller väsnas, är det dags att byta ut den. Ormliknande bältet är ansvarig för att vrida generator, vattenpump och andra tillbehör på motorn. Om bältet misslyckas, kommer motorn överhettas och generatorn kommer inte riktigt ladda batteriet. Tändsystemet på bilen kommer att ha något annat val än att dra el som behövs från batteriet tills batteriet dör och sedan bilen inte längre köras, vilket gör att du sitter på sidan av vägen.

Instruktioner

• Ta bort den negativa batterikabeln från batteriet med en socket och ratchet. Ta bort kabeln från batteriet och lägg den åt sidan.

• Leta reda på Serpentine remspännaren på framsidan av motorn. Spännaren ser ut som en remskiva på en fjäderbelastad arm och är normalt beläget mellan ett flertal tillbehör.

• Placera en 15mm uttag på en spärr och vrid muttern på framsidan av spännaren medurs, släpper spänningen för bältet.

• Ta bort bältet från remskivorna och kassera den. Placera en ny rem på remskivorna och vrid spänn moturs för att tillämpa spänning till den nya remmen. När du placerar den nya remmen på remskivorna, vara noga med att följa samma väg över remskivor som den gamla remmen gjorde.

• Sätt tillbaka den negativa batterikabeln på negativa batteripolen och dra åt bulten med en skiftnyckel. Starta motorn och visuellt kontrollera att bandet löper korrekt över remskivor och tillbehör fungerar korrekt.


Relaterade artiklar