Hur man bygger en pyramid Trellis

June 3

Hur man bygger en pyramid Trellis


En ny spaljé stödjer många typer av växter. Växande eller möjliggör klättring grönsaker eller blommor att växa runt spaljéer är ett stort steg mot att säkerställa deras framgång. En enkel pyramidstruktur spaljé är kostnadseffektivt att tillverka, och lätt att konstruera.

Instruktioner

Bygga Trellis

• Förbered bambupålar. Fyra 5-fot, är medelstora härdade bambupålar som krävs. Du bör kunna hitta dessa på en trädgård centrum, men du kan enkelt göra polerna genom att skära ner starka bottensektionerna från befintliga bambu växter om du har dem tillgängliga. Skär bambu precis ovanför noden av stammen. Detta stoppar vattnet från att komma in i utrymmet mellan väggarna och ruttnande polerna när de sitter i gräsmattan eller trädgården efter att du har byggt spaljé. För att bota bambu, torka dem i en varm, icke-fuktig miljö för sex till tolv månader.

• Förbered området för din spaljé. Ta bort överflödig smuts eller jord för att platta till marken med spade. Bambu spaljé kommer också att arbeta runt redan existerande plantageägarna där sten, trä eller betonggolvet gör för en utmärkt ingen röta fot.

• Forma pyramidstruktur av spaljé. Rita en fyrkant på marken, och placera änden av varje stolpe på ett hörn av torget. Samla de fyra andra änden av stången i mitten utrymmet ovanför torget.

• Anslut polerna för att bilda ramen. Sätt på handskarna och linda tråden i en medurs runt ändarna av polerna. Börja sex inches från toppen av polerna. Väv tråden genom de fyra ändarna och runt sig själv för att bilda en tät bunt som kommer att tillåta polerna för att hålla deras pyramidform hela vägen till marken och deras respektive fyra hörnen. Klipp tråden med avbitare när omslags upptill är fast.

• Skapa spaljé korset omslag. Säkra ena änden av kabeln till den övre omslag och arbeta ner längden på stolparna. Wrap i en spiral medurs, stanna upp och ansluta kabeln till bambu när du kommer till en nod. För att ansluta kabeln, helt enkelt linda tråden två gånger runt en av noderna innan vi fortsätter ner till nästa stolpe. Stopp sex inches från marken och klipp tråden och linda den till sig själv för att bilda en självspännande knut.

• Placera pyramiden spaljé. Du e kunna flytta den sedan tråden kommer att hålla polerna på plats. Placera spaljé över en befintlig klättring växt eller grönsak.


Relaterade artiklar