Historien om Birdhouses

September 28Idag, fågelholkar kommer i ett brett spektrum av färger, former, storlekar och användningsområden. Vissa är tänkta att locka sällsynta fåglar så att de kan studeras av forskare, medan andra är rent dekorativa. De flesta fågelhus är slutna och mörk och torr inuti med en liten till medel hål, den bästa miljön för fåglar som vill bo någonstans säker och tyst. Historien om birdhouses är lång och sträcker sig till flera olika områden i världen.

Kalkon

Birdhouses byggdes i Turkiet så långt tillbaka som den före ottomanska riket. De skapades främst som fristäder för fåglar för att skydda dem från regn, vind och den hårda solen. Utformningen av dessa birdhouses parallellt ofta populära arkitektur stilar av tiden, vilket gör dejta dem lättare. Birdhouses kan ses som en av de enklaste uttryck för medkänsla för vilda djur, ett bevis på vår egen förmåga som ett folk.

Bird i Europa

Birdhouses byggs i Europa ofta används för att samla in ägg eller fälla fåglar för livsmedel. I stället för ett härbärge, var europeiska birdhouses byggt mer som naturliga fågelbon, locka fåglar att lägga sina ägg där och gör det lättare att hämta dem för mat. De bon var ofta gjorda av lera, pinnar, trä eller gamla vävda korgar.

Native American Birdhouses

Indianer, som folket i Turkiet, har haft och respekterade djurlivet runt dem. Ofta gjord av trä eller urholkade kalebasser, birdhouses fashioned av indianer skapades som ett härbärge för fåglar och som en häckande marken för att hjälpa dem att föröka sig. De kan också ha bidragit till indianerna genom att fungera som en fågelskrämma. De kalebasser, hängde upp på långa pinnar, ofta skrämt bort asätare från sina områden.

Bird Idag

Liksom trädgårdsarbete eller vandring, har fågelskådning blivit en populär hobby att göra i naturen. Birdhouses idag, liksom sina föregångare, kan göras från de enklaste objekt, eller vara komplexa konstverk, och haft under en lång tid. Att bygga en fågelholk kan vara en rolig hantverk att göra med barn eller en avkopplande hobby för din fritid.


Relaterade artiklar