Innebörden av Flower Columbine

June 17

Innebörden av Flower Columbine


Columbine, eller akleja canaensis, är en del av smör familjen och anses vara en av de mest populära blommor för sin skönhet, historia och olika betydelser. När finns i vilt tillstånd i Klippiga bergen, är columbine blomma blå kronblad, medan i östra Nordamerika är röd; olika färger odlas kommersiellt. Fem- eller sju-petaled med spurlike blommor, symboliserar columbine egenskaper som sträcker sig från dårskap till oskuld.

Dårskap

Enligt webbplatsen Angelfire, vilket ger en kvinna en columbine blomma anses otur, eftersom de är en symbol för dumhet. Kända för att ha fem kronblad i naturen, var columbine blomman sägs att relatera till dumhet på grund av sin fysiska likhet med en gyckelmakare fem fronter lock.

Oskuld och den Helige Ande

Columbine blomman är också en symbol för oskuld. Enligt webbplatsen Angelfire, de fallna sporrar av columbine blomman liknar Jungfru Marias skor, som bärs på hennes besök för att se Elizabeth. Enligt legenden, Marias skor orsakade columbine blomma till våren upp under henne, symboliserar hennes oskuld. De fallna kronblad liknade också små duvor, som är en symbol för den Helige Ande, och de sju kronblad av den odlade columbine blomman representerar den Helige Andes sju gåvor.

Bedrägeri och Deserte

När den kombineras med daglilja, bruten halm, trollhassel och en tusensköna, den columbine blomman sägas representera en persons dårskap och koketteri bryta inflytande av sin attraktion, enligt hemsidan FAQS.org. Webbplatsen, typer av blommor Guide, konstaterar att de mest populära innebörden av columbine blomman är dess relation till cuckoldry och övergivna kärlek.

Färg och latinska betydelser

Enligt webbplatsen, VictorianBazaar, symboliserar en röd columbine blomma ångest, medan den lila columbine är associerad med en vilja att vinna. Columbine blomma härrörde från det latinska uttrycket columba, eller duva, och etymologiskt det kan betyda "dove-" eller "duva-liknande", enligt hemsidan Podictionary.

Sociala föreningar

Columbine blomma förknippas ofta med skolskjutningarna i Colorado Columbine High School i 1999. Andra konnotationer inkluderar Columbine massakern 1927, där maskingevär användes i en gruvarbetare strejk. (Se ref 5).


Relaterade artiklar