Hur man gör en hemmagjord WiFi Antenn USB

September 7

Hur man gör en hemmagjord WiFi Antenn USB


Att bygga en USB hemlagad trådlöst nätverk antenn innebär skapandet av en R-SMA adapter, om det behövs. USB-enheter har normalt sina egna interna antenner, som måste modifieras för användning med hemlagad utrustning. Antennen i sig kan vara en parabol i kombination med en vanlig trådlös rundstrålande antenn nod. Den genomsnittliga nätverksteknikern kan skapa en hemmagjord USB Wi-Fi-antenn i ungefär en timme.

Instruktioner

• Skapa USB till R-SMA adapter genom att modifiera en trådlös USB--G nätverksenhet. Detta lilla tummen stora adapter är ett komplett nätverkskort som är ansluten till USB-porten på en bärbar dator eller dator. Den enda nackdelen är dess interna, undermåliga antenn. Demontera plasthölje och leta antennkablar. De bör vara ganska självklart, eftersom de troligen avslutas i en liten lindade tråd eller en tråd inbäddad i höljet.

• Löd ledningarna från den interna antennen till en R-SMA antennkabeln. Den positiva kabeln, som är ansluten till den interna tråden inuti USB-enhet måste lödas på ytterhöljet tråden på R-SMA kabel. Centret bly i R-SMA kabeln är faktiskt negativ. Applicera en generös mängd av lod och säkra ledningarna till styrelsen av enheten.

• Skapa en lämplig antenn från parabol genom att placera standardantennen i mitten inuti kurvan av skålen. Detta kommer att styra en normalt rundstrålande signal, och kraftigt öka utbudet. Antennen kommer att ha en manlig R-SMA jack på botten, eller ansluten via en kabel. Fixera antennen på plats med lim. Placera ett fäste på baksidan av skålen, vilket kan vara så enkelt som en L-formad konsol och skruvar.

• Anslut antennens R-SMA-kabeln till USB-enhetens nya kvinnliga kabeladapter genom att skruva den medsols.

• Anslut USB-enheten till den bärbara eller stationära dator och installera några drivrutiner som behövs för att aktivera det. Denna programvara är modellberoende, och borde ha kommit på en CD-ROM-skiva med hårdvaran.

• Montera parabol i ett område utan hinder, och testa signalen med en annan enhet i fjärran. Skålen kommer att ha en effektiv utslagsvinkel på 30 grader, och måste framhållas direkt på den andra enheten för bästa prestanda.


Relaterade artiklar