Hur Landskap med grus, sand och sten

March 18

Hur Landskap med grus, sand och sten


Landskaps med grus, sand och sten, även benämnd hardscaping, lägger till en balanserad utseende till en gård. Hardscaping material är hållbara, lätta att arbeta med och plånboksvänlig. När det används för att ersätta kompost, lägger grus en slät yta till en trädgård. Stora stenar lägga konturer trädgårdar eller backar, medan mindre stenar låna stil och definition trädgård bård.

Instruktioner

• Skapa en landskapsarkitektur design som löser dränering och underhållsfrågor, för att tillfredsställa din estetiska smak. Överväga att installera gångbanor eller kant att accentuera kontaktpunkter och lägg struktur till gården.

• Mät de områden som du planerar att hardscape och anteckna vilka material kommer att gå in i varje område. Vissa funktioner, som en rock trädgård kan innehålla sten, grus och sand. Besök ett hem förbättring butik för att köpa ditt material. Välj stenar i olika storlekar och former för en mer varierad, naturlig look.

• Lägg bitar av landskapsarkitektur tyg över alla områden där du vill ersätta kompost med grus. Sprid en 2- till 4-tums lager av grus över tyget med en hacka. Använd dina händer för att omge basen av växter.

• Ta bort gräs och annat tillväxt runt träd och buskar, där du planerar att lägga till en ram. Gör gränsen tillräckligt bred för att skydda alla ovan jord rötter. Gräva en 4-tums dike och låg landskapet tyg över diket. Använd en hacka för att sprida grus runt buskar och träd, högläggning den runt basen så vatten körs i motsatt riktning.

• Montera en ram runt trädgårdar att förhindra erosion och skydda växter från gården trafik. Gräv en 4- till 6-tums dike runt trädgården där du vill kant. Sprid en 1-tums lager av sand över diket och fukta sanden. Press stenar ordentligt i sanden, en bredvid varandra tills du fyller i hela diket. Använd sand för att fylla eventuella luckor mellan stenarna. Fukta sanden igen så det kommer att hårdna till klipporna när det torkar.

• Gräv en 4-tums dike där du vill lägga en gångväg. Placera landskapet tyg över jorden och sprida en 1-tums lager av sand över tyget för att förbättra dränering. Sprid grus över diket eller lägga stora platta stenar. Om lägga stenar, använd en nivå och en gummiklubba för att ställa klipporna jämnt. Borsta sand mellan stenarna och fukta sanden för att säkra stenarna på plats.


Relaterade artiklar