Hur du gör din laptop en pekskärm

March 18

Hur du gör din laptop en pekskärm


Uppgradera din vanliga bärbar dator med en pekskärm användargränssnitt är enkelt och mycket mer kostnadseffektivt än att köpa en ny laptop. Det enklaste alternativet är att köpa en add-on ram som fäster till din bärbara skärmen och reagerar på beröring. Flera märkes pekskärm alternativ är tillgängliga för köp, och de instruktioner som följer med den modell du väljer bör följas noga. Installera en pekskärm på en bärbar dator, men följer en allmän process.

Instruktioner

• Bestäm storleken på din bärbara dator bildskärmens bredd och höjd. Bildskärmen på din bärbara dator har två aspekter: visningsområdet (VW x VH) och utanför området (OW x OH). Bestäm visningsområdet genom mätning av skärmen inuti hårdplast gränsen som omger den från topp till botten (H = höjd) och från vänster till höger (W = bredd). Bestäm utanför området genom att mäta den yttre kanten av det hårda plastkåpan som omger skärmen genom höjd och bredd. Använd dessa mätningar för att bestämma storleken på pekskärmen för att köpa så att det kommer att fungera på din bärbara dator. Den aktiva delen av pekskärmen måste vara minst lika stor som bildyta på din bärbara dator ska kunna fungera korrekt; det är OK om det aktiva området är något större än visningsområdet.

• Köp en pekskärm med monteringssats.

• Fäst pekskärmen monteringssats till din bärbara monitor. Beroende på storleken på skärmen, kommer din monteringssats vara en av två slag: tyg fästremmar eller en kombination av tyg fästremmar och galgar. Följ installationsanvisningarna som finns i din kit. När pekskärmen är ansluten till din skärm, är det mycket viktigt att pekskärmen inte kan röra sig eller vicka när den är i bruk.

• Montera kontrollergränssnitt och programvara. Bestäm vilket operativsystem din bärbara datorer använder, till exempel Windows Vista. Leta efter installationsinstruktioner specifika för ditt operativsystem försedd med pekskärmen och följa dem noga.

• Kalibrera pekskärmen. När du först börjar använda pekskärmen, kommer markören sannolikt vara något av varifrån du trycker. Använd kalibrerings programvara som medföljde pekskärm så att markören motsvarar där du placerar fingret. Pekskärmen måste tas bort från skärmen innan du stänger din bärbara dator. Ta en stund för att kalibrera pekskärmen varje gång den placeras på din skärm.


Relaterade artiklar