Hur man byter värmeelementet i en 2000 Chevy Blazer

June 10

Hur man byter värmeelementet i en 2000 Chevy Blazer


Den 2000 Chevrolet Blazer värmaren kärna är en vanligen utbytta delen av värme- och kylsystem, på grund av problem med dess placering och utformning. När bilen sitter nivå, är skräp dras till kärnan eftersom det är den lägsta punkten i motorns kylsystem. Efter upprepade skräp insättningar samlas där kommer det plug and antingen läcka eller sluta fungera. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan ersätta värmeelementet i 2000 Blazer i cirka fyra timmar.

Instruktioner

• Koppla bort batteriet genom att vrida den positiva polen bult moturs. Stuva terminal kabeln från batteriet.

• Placera värmeelementet slangar på passagerarsidan brandväggen i motorrummet, och ta bort dem. De hålls på plats med slangklämmor, som har små skruvar som kan vridas motsols för att lossa spänningen. Vanligtvis har slangarna fastnar till värmaren kärna bröstvårtor på grund av värmen, och de kan vridas loss med tång eller skurna. De är dimensionerade endast för nippeln de är konstruerade för, och den övre slangen är på värmeelementets rens ingång. Den nedre slangen avkastningen. Koppla dessa slangar på värmeelementet kommer att sprida kylvätska ned brandväggen; sikta de öppna slangarna vid avtappningskärl under och låt kylvätskan rinna ut. 4,3 liters V-6 i 2000 Blazer har tillräckligt med utrymme för att tillåta dränering från denna punkt, men det bör ske med en kall motor. Linda öppna slangarna med en handduk och lägg dem åt sidan, uppåt.

• Ta bort instrumentpanelen för att komma åt värmeelementet från insidan. Detta måste göras i bitar. Först, vrid bultarna på undersidan av kick panel moturs, sedan bort enda skruv på undersidan av mätaren klustret. Dra frontinstrumentpanelen försiktigt från det övre högra hörnet för att frigöra clipsen och sedan dra jämnt på resten av panelen för att släppa resten av dem. Skjut locket över rattstången och stuva det på en säker plats.

• Ta bort alla "dra ut" växlar och fack, som omfattar bakre torkarbrytaren, 4x4 brytarenheten, handskfack, och askkopp (dra sladden isär där så krävs).

• Ta bort radion genom att vrida fästet skruvarna moturs och dra radion direkt ut. Koppla den bilda ledningsnätet genom att dra ur sladden ur baksidan av radio kroppen.

• Ta bort mätaren kluster och strålkastare switch enheten genom att vrida bultarna moturs och dra dem direkt ur instrumentbrädan. Kontrollerna luftkonditionering kan finnas kvar.

• Ta bort de stora bultarna mellan vindrutan och instrumentbrädan genom att vrida dem moturs. Strecket blir lösare med varje bult som tas ut. När bultarna är ute, dra streck försiktigt tills den har om en fot lucka på passagerarsidan. Ratten kan placeras i den lägsta lutning läge för att tillåta maximal lucka på passagerarsidan.

• Ta bort värmeelementet bakom instrumentbrädan genom att vrida fästet bultarna moturs och dra enheten uppåt i kupén. Nipplarna kommer att sticka ut genom brandväggen, och avlägsnande kan vara knepigt. Den lägsta montera bulten kan kräva en kardanknut uttag förare och en lång extender, men det är löstagbar. Manövrera värmeelementet ut ur lastbilen och ersätta den med en ny enhet.

• Installationen är återföring av avlägsnande, som börjar med själva kärnan. Placera den genom instrumentpanelen gapet, sätta det är bröstvårtor genom brandväggen. Säkra monteringsbultarna. Montera instrumentpanelen, som börjar med den stora monteringsbultarna mellan vindrutan. Anslut slangarna och dra åt slangklämmorna medurs. Splash en liten mängd vatten på slangar och området för att avlägsna eventuella kylvätska lukt, och låt den torka. Anslut batteriet och kör Blazer med värmaren på sin högsta inställningen, lägga kylmedel till systemet vid behov.


Relaterade artiklar