Målning vardagsrum med välvt tak

June 10Välvda tak kan göra målning svårt, men inte omöjligt. Bortsett från höjd frågor, vilket gör toppen av taket svårare att nå, vinklar taket gemensamt och där taket möter väggen toppen kan vara svårare att passa en rollern i än fyrkantiga hörn. En liten bit av förberedelser och rätt verktyg kan göra att nå det välvda taket i vardagsrummet mycket enklare än du kanske tror, ​​så att du kan måla snabbt och enkelt.

Instruktioner

• Ta bort alla möbler från vardagsrummet så att du kommer att kunna röra sig fritt runt den och placera din stege där det behövs.

• Placera en förlängning stege så att toppen är mot väggen nära toppen av din välvt tak i ena änden av vardagsrummet. Börja tejpa en linje av maskeringstejp längs väggen, precis vid kanten av taket och nådde så långt du kan säkert från en stege position. Bandet kommer att skydda väggarna från ditt tak färg. Om du är orolig för färg droppar på väggarna - särskilt om du inte planerar att måla dem också - använd tejp för att fästa lätta damm ark eller slaktare papper på väggarna för att skydda dem.

• Flytta din stege och fortsätta tejpning medsols runt i rummet tills alla skarvar där taket möter väggarna skyddas.

• Lägg en duk damm blad på golvet för att skydda och tejpa fast den hela vägen runt kanterna. Använd inte lätta plast damm ark för detta, eftersom de riva lätt och kommer att orsaka din stege fötter att glida.

• Skär i slutet av en bambu stolpe med fyra vertikala slitsar, en vid varje fjärdedel av vägen runt den cirkulära änden av stolpen. Slitsarna bör vara ca 4 inches ner längden av stolpen. Linda en tjock elastisk hårband eller scrunchie runt skåran änden av stången tills det är tillräckligt stram för att stänga bambu runt slitsarna. Skjut handtaget på din pensel i skåran änden av stången, vilket gör att scrunchie att hålla det ordentligt. Bambu är lätt nog att det inte kommer att tröttna dina armar medan målning; men om du inte kan hitta bambu, kommer en glasfiber eller trästolpe fungera - helt enkelt tejpa borsten säkert till denna typ av pol.

• Rör din färgen väl och doppa bara den sista 1/4 till 1/3 av borst i färgen. Torka bort överflödig färg från båda sidor av borsten, sedan måla längs kanterna av taket, nära bandet. Måla minst 2 inches ut från kanterna där taket möter väggarna. Om du har några vinklar mindre än 90 grader, såsom där taket möter en regel i spetsen, måla minst 4 inches ur leden med penseln. Fortsätt runt hela rummet, måla alla kanter. Om din pole inte kan nå hela vägen, använda en A-frame stege för hållbarhet.

• Häll färg i en rullfacket och skruva din rulle hantera på en förlängning pol.

• Rulla rullen i färgen för att grundligt belägga det, sedan rulla bort eventuellt överskott på facket. Använd stången att nå alla delar av taket, måla långsamt att minska sprut. Arbeta från den högsta punkten nedåt på vardera sidan av spetsen.

• Applicera ett andra lager om det behövs, enligt samma metod, innan du tar ut maskering. Ta bort golv maskering först så att du kan placera din anknytning stege på en stadig yta, snarare än en damm blad, för att ta bort väggen maskering.


Relaterade artiklar