Hur att propagera Cedar Trees

October 20

Hur att propagera Cedar Trees


Root skottsticklingar av vitt cederträ för snabbare resultat än att växa från frö. Vit ceder (Thuja occidentalis), känd som tuja, är en av de mest populära vintergröna buskar som säkring och insynsskydd. Tjock, gröna blad bildar en tät, pyramidform som når höjder 25 fot med en spridning av fem fötter. Vit ceder växer långsamt och så kommer dina rotade sticklingar, men om du följer några enkla instruktioner, du kommer snart att ha friska avkomma från moderträdet.

Instruktioner

• Ta sticklingar från vita cederträd i slutet av hösten, vintern eller tidigt på våren, när träden är helt vilande och SAP går mycket långsamt. Detta kommer att orsaka mindre skada på trädet och till skär självt. Plan för tidigt på morgonen för den långsammaste sav rörelse alla. Fyll medelstora blomkrukor med en soilless potting blandning som förberedelse för att ta emot sticklingar.

• Klipp 03:57 6-tums härrör från årets tillväxt av cederträ grenar med en vass kniv. Test grenar med fingrarna. De ska vara flexibla och ljusbrun, med massor av bladverk. Förra årets trä blir mörkare och stel. Skär i 45 graders vinkel för att lämna en stor yta för att absorbera böka hormon och fukt. Klipp inte rakt över stammen.

• Nyp bort blad från den nedre halvan av varje skärning. Linda sticklingar i våta pappershanddukar och placera dem i en skål med is för att hålla dem kallt och fuktigt tills du kan förankra dem. Låt dem inte stanna kvar för mer än en timme eller två.

• Doppa botten 1/3 av de vita ceder sticklingar i böka hormon, som täcker ytan helt. Tryck bort överflödig hormon och peta sticklingar i soilless ingjutning mix, som täcker den nedre halvan av stammen. Pat blandningen ordentligt runt skär med fingrarna så det ingjutning mix gör fast kontakt med stammen.

• Placera blomkrukor i tydliga plastpåsar och försegla sina toppar med twist band. Placera dem i ett varmt rum med ljusa, indirekt ljus. Öppna och dimma sticklingar varje dag med en sprayflaska med vatten. Täta påsarna att fånga fuktighet inuti. Testa sticklingar efter fyra veckor. Om de motstå en ljus bogserbåt har rotbildning inträffat.

• Transplantation vita ceder sticklingar i krukor med regelbunden planteringsjord efter tre månader. Ta dem utomhus så att de kan vänja gradvis. Transplant dina nya vita cederträd i landskapet under senhösten.


Relaterade artiklar