Blommande träd Med Kluster av lila klockformad blommor

July 27

Blommande träd Med Kluster av lila klockformad blommor


Träd vars blommor blomma i kluster kan vara prålig, med tjocka klasar av kronblad väl synliga bland löven. Lila blommande träd är inte lika vanligt som de med färger som vitt eller gult. Om trädet du försöker identifiera har lila blommor som också formade som klockor, dina val minska till bara ett par träd.

Jacaranda

Detta är ett sydamerikanskt träd, blommorna varierar från blått till lavendel till lila, växer i klasar och har en lång klocka eller trumpet form. Trädet växer upp till 40 fot hög och har fernlike blad. Det är inte tolerant mot salt luft som du kan hitta rätt på kusten, men Ventura County, Kalifornien, samverka förlängning säger dessa träd kommer att växa om inte utsätts för havsvindar. Som blommorna falla och förfall, de lämnar framstående - och kladdigt - fläckar på konkreta trottoarer och trottoarkanter. Jacarandas initialt blommar i slutet av våren och kan ha en andra blommande period under hösten. Jacaranda jasminoides eller lila blomma jakaranda, har mörkare, rödbrun-lila blommor och kan växa i södra Florida.

Jacaranda Copaia

Den Jacaranda copaia har också lila, klockliknande blommor i klasar, men trädet ser ut som en ovanlig blandning av en vanlig jakaranda och en palm. Den copaia har en lång, rak stam utan förgreningar tills toppen, där de fernlike jakaranda lämnar resten i en klump. Den Jacaranda copaia växer i områden som Centralamerika.

Pawpaw

Pawpaw blommorna inte nödvändigtvis växer i klasar, men ibland blommorna är tillräckligt nära varandra för att bilda ett kluster. Den pawpaw, asimina triloba, hör hemma i USA. Det kan växa så långt söderut som östra Texas. Det är mycket vanligt i Indiana och hela östra delen av Mellanvästern och Syd. Dessa blommor hänga nedåt. Kronbladen kan vara var som helst från rödbrun till mörkt lila till brunt och bildar en bred klockform, i motsats till de smalare klockorna på träd såsom jacaranda.


Relaterade artiklar