Page Effekter i Photoshop

June 1Adobe Photoshop kan användas för att inte bara redigera bilder, men skapa sida effekter att lägga intresse för sidor. Dessa sida effekter kan användas för att göra flygblad, boksidor, broschyrer och marknadsföringsmaterial. Medan de flesta av dessa effekter kan användas i alla versioner av Adobe Photoshop, kan Page Curl effekten endast användas med CS2 versioner av Photoshop.

Page Curl eller hundöron Effect

Den "Page Curl" ger intryck av att sidan är att förvandlas, och det är gjort med hjälp av Warp filtret. För att få denna effekt, måste du låsa upp bakgrundslagret och använd "rektangulära markeringsramen" verktyg för att välja antingen ett avsnitt i nedre vänstra eller högra hörnet. När området har valts, kan du använda övertoningen för att markera ett område som kör antingen från det nedre högra hörnet till det nedre vänstra hörnet, eller vice versa. Därefter klickar du på "Avmarkera" alternativ från "Välj" i verktygsfältet. Gå sedan till "Redigera" -fliken, "Trans" och sedan till "Warp." Den nedre delen kommer nu krypa inåt som sidan är vrids.

Torn Sida

Den "Torn Page" effekt skapar en illusion av att sidan var ungefär slits. Detta görs med lassoverktyget. Använda "Lasso Tool" ungefär dra ett streck över botten av en tom sida, och sedan spåra "Lasso Tool" runt kanterna på tomt dokument. Detta bör skapa en rektangel med en ojämn sida. Denna linje bör se mycket grov. Fyll sedan i området som valts av lassoverktyget med en färg. Med området fortfarande är markerad högerklickar du på den grova kanten av markeringen, och klicka på "Gör arbetsbana" från rullgardinsmenyn. Toleransen bör sättas till 1 pixel. Med hjälp av en pensel verktyget från menyn "Brush Tool", gå in på "Brush Options" och ändra "Shape Dynamics" inställningen till fiber stroke. Nu, med hjälp av "Pen" verktyg, välj "Stroke Path" och göra det "Brush". Nu kommer sidan verkar slitas sönder.

Bränd Sidor

Burnt Sidor effekten ger en illusion av att papperet är antingen antika eller har utsatts för en brand. Detta kan göras med hjälp av en tom sida, och använda lassoverktyget för att ta bort små bitar av de yttre kanterna på papperet. Välj ett litet område och tryck på knappen "Ta bort". När detta är gjort, använd "Lasso" verktyget igen för att välja hela sidan, men gå runt utskurna kanterna så att de är på utsidan av det markerade området. Nu, "Feather" området och invertera det markerade området via "Command" eller "kontroll" + "Shift" + "I" knapparna. Därefter gör val av samma storlek som den sida genom att trycka på antingen "Command" eller "Control" + "Alt" + "Shift". Slutligen, skapa ett nytt lager och fyll den med en brun eller svartaktiga färg. Sidan visas nu brända.


Relaterade artiklar