Hur jag växer tomater i ett hem Greenhouse?

May 14Tomater har odlats i växthus i nästan 100 år, säger University of Kentucky Extension. Växthus kan du styra värmen och miljö för dina tomater. Detta gör att du kan odla tomater året runt utan att behöva oroa frost. Tomater är varma-säsongen grödor som kräver ett temperaturintervall runt 15,5-16,6 grader C. Olika vårdpraxis behövs i växthus för att förebygga sjukdomar och hjälpa dina tomater växa till sin största potential.

Instruktioner

• Fyll en steriliserad plastkruka med dräneringshål 3/4 fulla med planteringsjord. Använd en pott som är 20 till 22 inches i diameter. Ta bort din tomatplanta från sin tidigare behållare genom att skjuta ett platt föremål, såsom en kniv längs sidan av behållaren för att avlägsna hela smuts klump och rötter. Placera tomatplanta i plastkruka och täcka marken och rötterna med smuts. Plantera transplantationen på samma djup det var i den tidigare potten.

• Kör en påle i marken cirka 1 till 2 inches bort från anläggningen utan att skada rötterna. Trä, metall eller bambustänger är alla lämpliga. Skär insats till en höjd av 4 till 5 fot för att passa höjden av anläggningen. Täck rötterna och insatsen med planteringsjord.

• Knyt tomat stammen till bålet med hjälp av nylon strumpbyxor eller garn. Strumpbyxor sträcka som växten växer så om de är tillgängliga använder dem.

• Ta bort sidoskott från anläggningen när det växer för att förhindra små tomater.

• Lägg till en rännil bevattningssystem till varje växt från växthuset huvudvattenledningen att vattna tomaterna. Tid vattnet att komma in som jorden torkar.

• Gödsla dina tomatplantor med hjälp av bevattningssystem. Använd ammoniumnitrat och kaliumnitrat tillämpas enligt förpackningsinstruktioner säger Ohio State University Extension.

• Håll temperaturen på växthuset mellan 18.3 och 21.1 ° C under natten och från 23,8 till 26,6 grader under dagen i höst. Håll dag och natt temperaturer mellan 62 och 65 under våren.


Relaterade artiklar