Hur man planerar en framgångsrik Charity Fundraising händelse

February 12

Hur man planerar en framgångsrik Charity Fundraising händelse


Välgörenhet insamlingsevenemang är ett effektivt sätt att öka medvetenheten om ett problem och samtidigt samla in pengar från supportrar. De flesta insamlingsevenemang förlita sig på lokala företag och filantroper att donera varor eller tjänster för insamling för att kompensera de allmänna kostnaderna för att sätta på händelsen. Noggrann finansiell planering är nödvändigt för att säkerställa din fundraisinghändelse slocknar framgångsrikt.

Instruktioner

• Börja planera så långt före insamlingsevenemang som möjligt. Besluta om en modell för händelsen, såsom en bankett, tyst auktion, varor försäljning eller ens en biltvätt. Boka utrymmet för ditt evenemang så fort du bestämmer dig för ett format för att säkerställa din fundraiser har en plats låst.

• metoden lokala företag för att be om deras stöd med insamlingen. Fråga om de kan volontär varor, tjänster eller anställda att arbeta händelsen. Många företag kommer att vara glada att kunna erbjuda hjälp för välgörenhet fundraisers om du har möjlighet att trumma upp positiv publicitet för dem i gengäld. Ge dem möjlighet att vara officiell sponsor. Lista namnen på dessa företag i pressmeddelanden eller reklamblad som du använder för att marknadsföra evenemanget.

• Annonsera evenemanget i lokala tidningar och genom kanaler som kommer att nå din målgrupp. Till exempel, placera annonser i storstads tidskrifter och tidningar om du sätter på en exklusiv bankett, eller posta pappers flygblad runt staden för baka försäljning och grannskap loppisar.


Relaterade artiklar