Pedagogiska leksaker för barn under 2

May 29

Pedagogiska leksaker för barn under 2


Även om du har en baby under 2 års ålder, vill du fortfarande att engagera honom med pedagogiska leksaker som stöd i sin utveckling. Även om uppstoppade djur kan avnjutas, de inte utmanar ditt barns sinne. Leta efter leksaker som kan användas för fantasifull lek och lärande former och färger.

Sorterings leksaker

Sorterings leksaker är ett bra val för barn som lär sig om former genom kontakt snarare än utseende. Lära för barn under 2 år är mycket sensoriska, så ju fler hands-on material de får, desto bättre kommer de att lära sig. Leta efter leksaker som har separata fack för olika formade föremål att lära sig om grundläggande former. Pinnar med former som har numrerade hål i dem kan starta barnet lära sig att räkna. Leta efter sortering mattor består av olika färger så att barn kan placera vardagliga föremål på den samordnande färg.

Matchande leksaker

Matchande spel lär framgångsrikt barn under 2 om förhållandet mellan objekt och letar efter likheter. Du kan spela med en enkel kortlek med flash-kort med igenkännbara bilder eller köpa en matchande spel där du lägger alla brickor ut och ditt barn kan matcha färger, former och objekt tillsammans. Inte bara är det en stor undervisningstillfälle, men det hjälper ditt barns självförtroende att växa, som hon får omedelbar tillfredsställelse från att matcha rätt objekt tillsammans. Det är också ett sätt att leka med ditt barn, och du kan vara en katalysator för hennes lärande.

Musical leksaker

Lär ditt barn om de olika ljud som olika objekt kan göra genom att leta efter musikaliska leksaker som främjar lärande genom ljud. En baby under 2 kommer att vilja utforska och använda leksaker, och samtidigt göra det med en musikalisk leksak, kan han lära sig om orsak och verkan: om jag slog detta, kommer det att göra detta buller. En liten leksak piano, eller en leksak som har knappar med olika djurläten är bra leksak val för ett barn under 2. Han kommer att kunna trycka på knapparna på egen hand och lyssna på de olika ljuden. Vem vet --- du kan även sporra på en liten Beethoven.


Relaterade artiklar